Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Αρχισαν οι απολύσεις εργαζομένων

Απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου... εγκαινιάζουν κυβέρνηση και διοίκηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ), δείχνοντας έτσι νωρίς - νωρίς το πραγματικό αντεργατικό τους πρόσωπο, αλλά και την πολιτική που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στην υπό εκποίηση εταιρία.

Οι απολύσεις αφορούν έξι μηχανικούς αεροσκαφών, προς τους οποίους η διοίκηση της εταιρίας κοινοποίησε απλά ότι καταγγέλλεται η σύμβασή τους, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Οι απολύσεις αυτές προστίθενται στις οκτώ απολύσεις ιπτάμενων αεροσυνοδών - φροντιστών, που έγιναν τον περασμένο Οκτώβρη - κατά τον πολύμηνο αγώνα του κλάδου - από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι από σύστασης του Ομίλου εταιριών ΟΑ, ουδέποτε απολύθηκε εργαζόμενος με σύμβαση αορίστου χρόνου. Δηλωτικό και αυτό της σκληρής αντεργατικής πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να φέρει σε πέρας την εκποίηση του Ομίλου, που άρχισε αλλά άφησε στη μέση η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αερομεταφορών (ΕΣΚ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση της ΝΔ για τις απολύσεις, τις θεωρεί παράνομες και ζητά την άμεση ανάκλησή τους και την επιστροφή των συναδέλφων στη δουλιά, μαζί με την επιστροφή και των οκτώ απολυμένων αεροσυνοδών. Παράλληλα, καταγγέλλει και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), που «σφυρίζει αδιάφορα και τηρεί σιγή ιχθύος, λες και το ζήτημα δεν την αφορά».

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ με την ανακοίνωσή τους, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Ομιλο σε άμεση αντίδραση και για το λόγο αυτό διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Συγγρού 96), με αίτημα την ανάκληση όλων των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ