Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Διεκδικούμε αγωνιστικά!

Την απόφασή τους και την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δίκιο τους διαμήνυσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων που έδωσαν το «παρών» τους, με μεγάλη συμμετοχή, στην 38η Γενική τακτική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ. Στη συνέλευση που έγινε την Κυριακή στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Λάρισα, συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους απόμαχους της δουλιάς, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, η προώθηση του νέου τρομονόμου, η ψήφιση του ευρωσυντάγματος, ο πόλεμος στο Ιράκ και μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν τους ίδιους, αλλά και γενικότερα όλα τα λαϊκά στρώματα. Οπως τονίστηκε στις ομιλίες που έγιναν, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μαζί με τ' άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να στέκονται κριτικά απέναντι σε κάθε μέτρο που επιδιώκει τη φαλκίδευση δικαιωμάτων και κεκτημένων και πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δίνουν το αγωνιστικό παρών τους προκειμένου αυτά ν' ανατρέπονται.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν η επίθεση που δέχονται τ' ασφαλιστικά δικαιώματα, το ζήτημα του ΛΑΦΚΑ, η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις. Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Χρ. Τριάντης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, «μπροστά μας βρίσκεται το μακελειό στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και οι επιπτώσεις θα είναι οδυνηρές, επώδυνες. Με τη χάρτα κοινωνικής σύγκλισης 2010 οι δραματικές περικοπές όλων των παροχών, μας αγγίζουν όλους κι εμάς και τους συναδέλφους μας που συνεχώς βγαίνουν για σύνταξη και το, κυριότερο, τα παιδιά και τα εγγόνια μας». «Βαδίζουμε - είπε - το 2010 στο καθεστώς της εθνικής σύνταξης στα επίπεδα της αγροτικής με τσόντα το ΕΚΑΣ. Είναι για κλάματα συνάδελφοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που μπήκαν στο ασφαλιστικό σύστημα την 1η Γενάρη του 1993 κι όσοι ασφαλισμένοι βγουν στη σύνταξη τι τους περιμένει». Καταλήγοντας ο Χρ. Τριάντης τόνισε: «Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τη δική του δυναμική: τα οικονομικά, κοινωνικο - ασφαλιστικά δικαιώματά μας έχουν πολιτικές προεκτάσεις. Οταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυσή τους, είμαστε υποχρεωμένοι ασυμβίβαστα κι ανυποχώρητα να προβάλλουμε την αντίσταση, τη ρήξη με όποια εξουσία, με όποιες πολιτικές επιλογές, υπερασπίζοντας τα κυρίαρχα δικαιώματά μας».

Στη συνέλευση των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ