Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλαζονικός κατήφορος

Σε τσιφλίκι τους έχουν μετατρέψει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι παρατάξεις ΣΥΝ και ΠΑΣΚΕ, στην προσπάθειά τους να ελέγχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία - μέλη της και να εξυπηρετούν έτσι τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

«Εγώ διατάζω το προσωπικό της Ομοσπονδίας. Εγώ δίνω εντολές σε ποιον θα πηγαίνουν ανακοινώσεις και ποιες ανακοινώσεις»! Αυτή ήταν η απάντηση του Θ. Βασιλόπουλου, γραμματέα της Ομοσπονδίας και στελέχους του ΣΥΝ, στο αίτημα των εκπροσώπων της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» να σταλεί ανακοίνωσή της, μέσω της Ομοσπονδίας, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Η ανακοίνωση της ΔΑΣ αφορούσε τα αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου της Ομοσπονδίας και αποκαλύπτει τη συμπαιγνία μεταξύ ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ για τη συγκρότηση του προεδρείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο αυτές παρατάξεις σε αγαστή συνεργασία προχώρησαν στη συγκρότηση προεδρείου, ακυρώνοντας το δικαίωμα της ΔΑΣ να εκπροσωπηθεί σ' αυτό, από τη θέση του γενικού γραμματέα, όταν το συνέδριο την ανέδειξε σε δεύτερη δύναμη.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι «η αλαζονική αυτή αντίληψη έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία της Ομοσπονδίας όσο και στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που καλύπτει η ΟΙΥΕ, όπως οι συμβασιούχοι, οι εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι συμβολαιογράφοι. Η δράση και η λειτουργία της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ εξαντλείται στα γραφεία των "κοινωνικών εταίρων" και των υπουργείων, ήταν και παραμένει μακριά από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ