Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε θέλει, ούτε μπορεί

Γράφαμε χτες - σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Κυβερνητικής Επιτροπής - ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η γνωστή και αποτυχημένη «συνταγή αλά ΠΑΣΟΚ». Συνταγή που ενισχύει τα κέρδη των επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας νέα προνόμια και φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και περιμένοντας απ' αυτό την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Λίγες ώρες μετά, ο κοινοβουλευτικός τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να αποδείξει την ισχύ της εκτίμησής μας. Ετσι σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τα μέτρα και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και προωθεί την εφαρμογή των δικών του νόμων. Το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίζει το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική της κυβέρνησης είναι η «υστέρησή» της στην εφαρμογή της στρατηγικής της απασχόλησης, που είχε χαράξει το δικό τους κόμμα.

Δε γνωρίζουμε, αν τέτοιου είδους ανακοινώσεις ενισχύουν το αντιπολιτευτικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα επιβεβαιώνεται πως το ΠΑΣΟΚ, και από τη σημερινή του θέση, δεν πρόκειται και ούτε μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Για τον απλούστατο λόγο ότι η ΝΔ εφαρμόζει την ίδια με το ΠΑΣΟΚ δεξιά πολιτική. Οπως ακριβώς γινόταν τόσα χρόνια τώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ