Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνες φιλειρηνιστές στην Κωνσταντινούπολη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία των Ελλήνων φιλειρηνιστών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και συμμετέχουν στο καραβάνι αλληλεγγύης που θα διαδηλώσει το πρωί της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 28 και 29 του Ιούνη. Συνεπείς στο διεθνιστικό τους καθήκον και με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ και των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι Ελληνες διαδηλωτές θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου από τη Θεσσαλονίκη και το ίδιο βράδυ από την Αλεξανδρούπολη, για να ενωθούν το ξημέρωμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη με τους χιλιάδες αγωνιστές από την Τουρκία, την Ευρώπη και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που θα συρρεύσουν στην πόλη για τη μεγάλη αντινατοϊκή διαδήλωση.

Στη σχετικό της κάλεσμα, η Επιτροπή Ειρήνης Εβρου τονίζει ότι «το ΝΑΤΟ, πιστό στο νέο και άκρως επιθετικό του δόγμα, απεργάζεται σαν παγκόσμιας εμβέλειας κατασταλτικός και πολεμικός μηχανισμός τα νέα του σχέδια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Και ενώ συνεχίζεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και η αιματερή κατοχή του Ιράκ με τα θηριώδη βασανιστήρια του λαού του από τους κατακτητές, οι ΗΠΑ προσπαθούν να οργανώσουν τη διαιώνιση της επικυριαρχίας τους στο Ιράκ και τα πετρέλαιά του, με παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής και τη συμμετοχή ακόμα και Ελλήνων στρατιωτών».

Τη Δευτέρα, μέλη της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση κομμάτων, κινημάτων και οργανώσεων που διοργανώνουν η Τουρκική Επιτροπή Ειρήνης, οι επιτροπές κατά της κατοχής στο Ιράκ και το Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Πώς να σταματήσουμε το ΝΑΤΟ». Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, εξάλλου, θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Κάμπιγκ Νεολαίας που θα στηθεί στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τις πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στη ΝΑΤΟική Σύνοδο Κορυφής.

Στην Αθήνα

Στο μεταξύ εντατικά προετοιμάζεται το αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας για την αγωνιστική απάντηση που θα δώσει στα γεράκια του ΝΑΤΟ που μαζεύονται στην Κωνσταντινούπολη για να αποφασίσουν νέες επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικά δεσμά για τους λαούς όλου του κόσμου. Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, μετά από κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ