Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ψήφισμα κατά του τρομονόμου

Ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταγγέλλει το νέο «ευρωτρομονόμο» και με μία μόνη λευκή ψήφο από την παράταξη «Νέα Εποχή του Β. Κίτσου, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας κατά την προχτεσινή του συνεδρίαση.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνεται στο ψήφισμα, δύο μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των Συνόδων Κορυφής του Δεκέμβρη 2001 και 25 Μάρτη 2004 στις Βρυξέλλες, προχώρησε στην κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή του ευρωτρομονόμου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης».

Ο νέος τρομονόμος, αναφέρει το ψήφισμα, αποτελεί ένα ποιοτικά προωθημένο βήμα, ένα νέο κρίκο στην αλυσίδα των αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων και των κατασταλτικών μέτρων, που λαμβάνονται με συστηματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο Δήμος Νίκαιας έχει ήδη εκφράσει την έμπρακτη αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια που θίγει τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, κάθε ενέργεια που περιορίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες που κατέκτησε μέσα από αγώνες ο λαός μας. Σ' αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και καλούμε όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν τον απαράδεκτο τρομονόμο. Στην αντίθετη περίπτωση θα τον καταργήσει η αποφασιστική πάλη του λαού μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, όλους όσοι αγωνιούν και αγωνίζονται για το μέλλον των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ