Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ 80% ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ανεργία και ναρκωτικά

Το 80% όσων καταλήγουν στα ναρκωτικά είναι άνεργοι, ενώ, η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης ναρκωτικών στη χώρα μας παραμένει «σταθεροποιημένη» στα 15,5 χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Τα δραματικά στοιχεία αναδεικνύουν τόσο την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη, όσο και τη διασφάλιση του δικαιώματος για μόνιμη και πλήρη δικαιωμάτων εργασία των νέων, καθώς η ανεργία, εκτός από βασική αιτία για τη χρήση, αποτελεί και το βασικό εμπόδιο για την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.

Κι ενώ, η πρόληψη ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη, καθώς δεν επιτεύχθηκε ούτε καν ο στόχος της δημιουργίας ενός κέντρου ανά νομό, όπως πρόβλεπε το διαβόητο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, που είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει στόχο να ολοκληρώσει «τον χάρτη των ναρκωτικών», μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου μετά να ληφθούν μέτρα... Προχτές, όμως, ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος, για την αντιμετώπιση της μετα-Ολυμπιακής ανεργίας, ξαναμοίρασε - όπως και το ΠΑΣΟΚ - νέες παροχές και μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης των ανέργων...


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ