Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΡΙΝΑ ΦΑΛΗΡΟΥ
Σε ιδιώτες μετά τους Ολυμπιακούς

Τη Μαρίνα Φαλήρου, ένα έργο που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από την «αμαρτωλή» εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ», εγκαινίασε χτες ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος με την παρουσία της διεύθυνσης της... Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (πρώην ΕΤΑ).

Το έργο χαρακτηρίζεται ως «Ολυμπιακής Φιλοξενίας», έχει 270 θέσεις, οι 45 από τις οποίες χωρούν σκάφη μέχρι 70 μέτρα, στοίχισε μερικά δισ. δραχμές και κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων θα φιλοξενήσει τα σκάφη της λεγόμενης Ολυμπιακής Οικογένειας. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να πάρει κι αυτό το δρόμο της ιδιωτικής εκμετάλλευσης μέσα από τις προσφιλείς διαδικασίες της χρόνιας εκμίσθωσης στο πλαίσιο του ξεπουλήματος της δημόσιας τουριστικής και άλλης περιουσίας. Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομίας επί ΠΑΣΟΚ είχε συμπεριλάβει τις χρόνιες εκμισθώσεις που σύναψε η ΕΤΑ ΑΕ στις αποκρατικοποιήσεις.

Στη βάση αυτής της λογικής, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε χτες ότι η «πλήρης αξιοποίηση του μεταολυμπιακού τοπίου θα αναδεχτεί ως η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής της πατρίδας μας». Και όπου «αξιοποίηση» μπαίνει η λέξη «ξεπούλημα» για να αποκατασταθεί η ακρίβεια των δηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ