Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ»
Πολλαπλά ζημιογόνα η πώληση

Το ΚΚΕ καταγγέλλει και ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει το τελικό συμβόλαιο πώλησης

Να καταθέσει στη Βουλή το τελικό συμβόλαιο πώλησης της «Ολύμπικ Κέτερινγκ» στον Ομιλο «Everest», καλούν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Γιαν. Πατσιλινάκος και Ν. Γκατζής.

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή, οι τρεις βουλευτές του Κόμματος, αφού υπογραμμίζουν ότι το ίδιο αίτημα είχε υποβληθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση το Νοέμβρη του 2003, χωρίς να κοινοποιηθεί ποτέ το συμβόλαιο πώλησης της «Ολύμπικ Κέτερινγκ», σημειώνουν: «Τεράστιες είναι οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, που στη βάση του νόμου 2000/91 της κυβέρνησης της ΝΔ και των κατευθύνσεων της ΕΕ, προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της "Ολύμπικ Κέτερινγκ" και στην πώληση των μετοχών της εταιρίας στον Ομιλο "Everest", παρά τη ζημιά που επέφερε στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", το Δημόσιο και τους εργαζόμενους της "Ολύμπικ Κέτερινγκ"».

«Η βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου είναι εξόφθαλμη από μια σειρά χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ της "Everest" που γνωστοποιήθηκαν ήδη από το προσχέδιο πώλησης στο στάδιο διαπραγματεύσεων. Η ζημιά για τους εργαζόμενους είναι προφανής, γιατί ύστερα από 18 μήνες λειτουργίας με ιδιωτικό καθεστώς, παρατηρείται συνεχής μείωση των θέσεων εργασίας, απάνθρωπη εντατικοποίηση εργασίας, αύξηση προσωρινότητας εργασίας (το 45% του προσωπικού παραμένουν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου χειμώνα καλοκαίρι), ενώ τα κέρδη εξασφαλίζονται χωρίς ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά σε βάρος των εργαζομένων».

Δεδομένου ότι πρόκειται για την πώληση μιας Δημόσιας επιχείρησης που έχει μάλιστα άμεση σχέση με τη λειτουργία του Ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών:

  • Θεωρεί η νέα κυβέρνηση ως συμφέρουσα για το Δημόσιο και τους εργαζόμενους την πώληση των μετοχών της «Ολύμπικ Κέτερινγκ» στον Ομιλο «Everest».
  • Σε ποια αντικειμενικά κριτήρια στηρίχτηκε το επιχείρημα της δήθεν ωφελιμότητας ιδιωτικοποίησης της «νέας» «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (τομέας πτήσεων), σύμφωνα με πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις.

Επιπλέον, καλείται ο υπουργός να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής το τελικό συμβόλαιο πώλησης της εταιρίας, το οποίο είχε ζητήσει το ΚΚΕ από τον προηγούμενο υπουργό με την υπ' αριθμ. 6638/833/24-11-2003 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, χωρίς να κοινοποιηθεί ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ