Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Δικομματικός «καυγάς» για την ... ίδια πολιτική

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν αυταπάτη για την πολιτική που τους επιφυλάσσει η ΝΔ, δήλωσε ο Α.Τζέκης

Δικομματικός καυγάς για την ...ίδια πολιτική, ήταν το σκηνικό χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας, αλλά και την πορεία της οικονομικής απογραφής. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης σημείωσε ότι η ΝΔ πρόκειται να ακολουθήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των εργαζομένων.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα υπάρξει «ρύθμιση του ζητήματος με τα πανωτόκια» και «μικροπαρεμβάσεις φορολογικού χαρακτήρα που πρέπει να γίνουν μέχρι το Σεπτέμβρη», ενώ παράλληλα κατηγόρησε εκ νέου την προηγούμενη κυβέρνηση για μη εγγραφή στον προϋπολογισμό σειράς δαπανών, οι οποίες προκύπτουν από την απογραφή. Παράλληλα, σημείωσε ότι η τακτική που ακολουθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στοχεύει στην ευέλικτη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, τονίζοντας ότι «οι αποφάσεις είναι σεβαστές, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή τους». Επίσης, σημείωσε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης θα εκφραστούν με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη φορολογία που θα προωθηθούν μετά την Ολυμπιάδα. Από την πλευρά της, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης και Γ. Φλωρίδης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «κρυφούς δανεισμούς» και για προετοιμασία φορολογικής επίθεσης εναντίον των μικρομεσαίων, ενώ επισήμαναν προχειρότητα στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αγγελος Τζέκης σημείωσε πως «πιστεύω ότι η ΝΔ έχει και ασκεί συγκεκριμένη κοινωνική πολιτική» και κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι «αντιμετωπίζεται, όπως και από την προηγούμενη: Επιδοτώ τον εργοδότη, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», ενώ στόχος είναι η «με κάθε τρόπο ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων».«Δεν έχω καμιά αυταπάτη για το ποιες θα είναι οι θέσεις της ΝΔ. Οι θέσεις που εξέδωσε ο ΣΕΒ και τα 10 αιτήματα που θέτει στην κυβέρνηση», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ, αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης της φορολογίας των κερδών, είπε ότι «προεξοφλείτε την αύξηση την κερδοφορίας και μάλιστα με τσάμπα χρήμα». Μάλιστα, σχολιάζοντας τις ...«100 μέρες της ΝΔ», αναφέρθηκε στις επιλογές της για την κοινή αγροτική πολιτική σε βάρος των αγροτών, ενώ για τον τουρισμό σημείωσε ότι «μέσα από την ΟΝΕ και το ευρώ θα πάρει την κατιούσα». Επίσης, σχολιάζοντας το θέμα της κατάργησης του ΛΑΦΚΑ, επισήμανε ότι «αν δεν υπήρχε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είχατε διατηρήσει την είσπραξη». Κατέληξε, τονίζοντας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «μπορεί να επιλέγουν επιμέρους στοιχεία για οξεία αντιπαράθεση», όμως κινούνται στην ίδια πολιτική. «Νέο πολιτικό προσωπικό έχουμε, νέα όμως οικονομική πολιτική δεν έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ