Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Εκλεισε η ΜΕΘ από έλλειψη γιατρών

Στην καρδιά του λιγνιτικού πεδίου!

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκεται από τις 21 Ιουνίου το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας που εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Η μονάδα διέκοψε τη λειτουργία της, καθώς οι υπάρχοντες γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες. Αν και οι ανάγκες απαιτούν την πρόσληψη πέντε εντατικολόγων στη ΜΕΘ, προβλέπονται μόνο τρεις οργανικές θέσεις και από αυτές η μια είναι καλυμμένη, ενώ ένας ακόμη γιατρός προστέθηκε τελευταία, ο οποίος όμως δεν έχει οργανική θέση. Οι δύο αυτοί γιατροί κάλυψαν τις εφημερίες του Ιουνίου μέχρι τις 21 Ιουνίου, οπότε έκλεισε η μονάδα. Αν δε βρεθεί άμεσα λύση, το πρόβλημα να σταματάει τη λειτουργία της η μονάδα θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

Η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου είναι δυναμικότητας έξι κλινών, αλλά λόγω των μεγάλων αναγκών νοσηλεύονται μόνιμα οκτώ ασθενείς. Είναι απόλυτη ανάγκη να βρίσκεται συνεχώς σε ετοιμότητα η μονάδα λόγω της αύξησης των τροχαίων το καλοκαίρι, ενώ δεν μπορεί να μένει ούτε για λίγες ώρες κλειστή, όταν στο νομό υπάρχουν τα εργοτάξια της ΔΕΗ, όπου δυστυχώς συχνά συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ