Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Περιφρούρησαν την κυριακάτικη αργία

Την καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί σε όλους αυτούς (νομάρχης, μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση), που μεθόδευσαν στην πόλη της Κέρκυρας την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που, με τον αγώνα του, δεν επέτρεψε να ανοίξει ούτε ένα σούπερ μάρκετ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το σωματείο τονίζει: «Με τον αγώνα μας, τις συνεχείς κινητοποιήσεις, καταργήσαμε στην πράξη την απαράδεκτη απόφαση του νομάρχη. Σε κανένα σούπερ μάρκετ στην πόλη μας, μέχρι τώρα, δεν επιτρέψαμε να ανοίξει την Κυριακή. Αλλά ούτε και πρόκειται να ανοίξει για την υπόλοιπη θερινή περίοδο, απ' ό,τι φάνηκε, στην τελευταία κινητοποίησή μας την Κυριακή 27/6/2004».

«Οι εργαζόμενοι - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε κάθε αντεργατικό μέτρο. Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στα σχέδια των πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που έχουν βάλει στόχο να σαρώσουν τη μία μετά την άλλη όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε στην πράξη κάθε απόφαση, που θα στρέφεται ενάντια στα δικαιώματά μας».

Η ανακοίνωση του Σωματείου καταλήγει: «Με τον αγώνα μας μπορούμε να καταργήσουμε στην πράξη και το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα του ευρωτρομονόμου, που, στην ουσία, δεν προσφέρει τίποτα άλλο από το να ποινικοποιεί το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους: Τον αγώνα τους».

Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» και «Κωνσταντακάτος», με ανακοίνωσή τους, χαιρετίζουν τους εργαζόμενους εμποροϋπάλληλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους της Κέρκυρας, που συσπειρωμένοι στο σωματείο τους «πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων την απόφαση του νομάρχη για λειτουργία των καταστημάτων και τη μέρα της Κυριακής αργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ