Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΤΙΚΟΝ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επίσχεση εργασίας

Απλήρωτοι για τις εφημερίες των τελευταίων τριών μηνών είναι οι 65 ειδικευόμενοι γιατροί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο και ήδη βρίσκονται στην πέμπτη μέρα επίσχεσης εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Δηλαδή, οι γιατροί πληρώνονται το δεκαπενθήμερο του μισθού αλλά στερούνται μεγάλου μέρους των συνολικών αποδοχών τους που προέρχονται απ' τις εφημερίες.

«Μετά από έξι μήνες λειτουργίας ως Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το "Αττικόν" όχι μόνο δεν έλυσε τα εσωτερικά του προβλήματα, αλλά αντίθετα συσσώρευσε ακόμη περισσότερα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή επίσχεσης εργασίας των γιατρών του νοσοκομείου. Οι όποιες δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου, συνεχίζει η ανακοίνωση, ξεπεράστηκαν μέχρι τώρα με την υπέρβαση και τη χωρίς φειδώ κατάθεση φιλότιμου των γιατρών όλων των βαθμίδων και κυρίως των ειδικευομένων. Στα πλαίσια αυτής της υπέρβασης, υιοθετήθηκε, από πλευράς διοίκησης, η εντύπωση ότι το φιλότιμο και η αντοχή μας δεν έχουν τέλος».

Η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει ότι τα «πολλά λειτουργικά κενά καθώς και οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση των ειδικευόμενων γιατρών» οι οποίοι για την παράλληλη με το έργο τους κάλυψη των διοικητικών κενών ανταμείβονται με τη... μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους!

Στάση εργασίας στο «Δρομοκαΐτειο»

Οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» κάνουν σήμερα στάση εργασίας (9 μμ - 1 μμ) διαμαρτυρόμενοι για τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις αυξημένες εισαγγελικές παραγγελίες που παρατηρούνται αυτή την περίοδο, τη στιγμή που το ψυχιατρείο δε διαθέτει την κατάλληλη υποδομή. Οι ελλείψεις προσωπικού, ειδικά του νοσηλευτικού, είναι σημαντικές και σε τμήματα των 40 ασθενών που για την ασφαλή εισαγωγή απαιτούνται πέντε αστυνομικοί κάνουν υπηρεσία απόγευμα και νύχτα δύο νοσηλεύτριες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων - ασθενών στα νοσοκομεία (2014-03-18 00:00:00.0)
Στο απροχώρητο η κατάσταση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο (2012-08-25 00:00:00.0)
Απολύονται ειδικευόμενοι γιατροί (2012-03-16 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν στα Τρίκαλα (2010-04-16 00:00:00.0)
Ανω - κάτω τα νοσοκομεία (1998-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ