Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΤΕΕ
Καμιά εμπλοκή στα επιχειρηματικά σχέδια

Για τις 22 Ιούλη αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των τραπεζών - πιστωτών, η συζήτηση της αίτησης που υπέβαλε η εταιρία «Καματάκης ΑΤΕΕ» στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για την υπαγωγή της στο άρθρο 44 του νόμου 1892/90, βάσει του οποίου διαγράφεται μέρος των υποχρεώσεών της και ρυθμίζεται το υπόλοιπο σε μακρόχρονο ορίζοντα. Η τεχνική εταιρία «Καματάκης ΑΤΕΕ» ζητά την ευνοϊκή ρύθμιση, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να μην εξαναγκαστεί σε πτώχευση.

Η εταιρία χρωστά στους 500 εργαζόμενους, που απασχολεί, δεδουλευμένα τουλάχιστον των τελευταίων 3-4 μηνών. Υπό το καθεστώς της απειλής πτώχευσης και μαζικών απολύσεων, ανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν κείμενο στήριξης του αιτήματός της για υπαγωγή στο άρθρο 44. Μάλιστα, ζήτησε θετική παρέμβαση και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η νομική υπηρεσία του οποίου παραβρέθηκε στα δικαστήρια εν αναμονή της συζήτησης.

Η παράταξη της «Εργατικής Ενότητας» (ΠΑΜΕ) χτες κατέθεσε κείμενο στο προεδρείο του ΕΚΘ, με το οποίο καλεί τις άλλες παρατάξεις να πάρουν θέση και σύσσωμο το ΕΚΘ και τις υπηρεσίες του να αρνηθούν να εμπλακούν στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του Ν. Καματάκη. Μάλιστα η «Εργατική Ενότητα» προειδοποιεί πως «με τη διαδικασία του άρθρου 44, οι εργαζόμενοι αποστερούνται από τα μέτρα ατομικής δίωξης που έχουν στη διάθεσή τους κατά της εταιρίας για τη διεκδίκηση των οφειλομένων σ' αυτούς (επιδίκαση των απαιτήσεών τους, μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρίας κλπ.)». Τέλος, σημειώνει πως «χρέος του ΕΚΘ είναι να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για την απόδοση των οφειλομένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους, με το μέτωπο προσανατολισμένο απέναντι στην εταιρία και την κυβέρνηση, που φέρουν την ευθύνη για τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, τις απολύσεις και την ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ