Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΙΛΤΟΝ»
Απαγορεύει περιοδεία του ΚΚΕ

Τη νέα προκλητική ενέργεια καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του Κόμματος

Την απαγόρευση της προγραμματισμένης για σήμερα στη 1 το μεσημέρι, περιοδείας της βουλευτή του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «ΧΙΛΤΟΝ», ανακοίνωσε με επιστολή της η διεύθυνση του ξενοδοχείου. Την αυταρχική ενέργεια της διεύθυνσης του ξενοδοχείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΑ σημειώνει:

«Η ιδιοκτήτρια εταιρία με τις πλάτες της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που να διασφαλίζουν το εισόδημά τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς.

Ταυτόχρονα η εργοδοσία στόχο έχει να εμποδίσει το ΚΚΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και να παρουσιάσει τις θέσεις του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά κρούσματα παρεμπόδισης από την εργοδοσία, της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Αυτή ακριβώς την περίοδο - υπογραμμίζει η ΚΟΑ - με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει και γενικεύει την αστυνομοκρατία, προωθεί και εφαρμόζει τρομονόμους και άλλους αντιδραστικούς νόμους. Εχουμε στην ουσία ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής ενάντια στο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα, επίθεση στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού.

Σήμερα που εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων με την εντατικοποίηση της δουλιάς, με τα ελαστικά ωράρια και τη μερική απασχόληση, που διογκώνεται η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανεργία, η μόνη προοπτική για τους εργαζόμενους είναι να δυναμώσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

Το ΚΚΕ - καταλήγει η ανακοίνωση - με κάθε τρόπο, στέκεται ενεργητικά αλληλέγγυο σε αυτούς τους αγώνες και καμιά αντιδραστική απαγόρευση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης δε θα σταθεί ικανή να εμποδίσει την πολιτική του δράση και την προβολή της πολιτικής του στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ