Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Ο αγώνας δε σταματά

Με μια μαζική συγκέντρωση στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά «εγκαινίασαν» χτες το απόγευμα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης το νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ξεκινούν για να υπερασπίσουν το μεροκάματό τους και να σώσουν τη Ζώνη από τη συρρίκνωση και το λουκέτο. Ηδη έχουν προγραμματίσει την επόμενη κινητοποίησή τους που θα γίνει στις 6 Ιούλη και περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα ξανά στο ΕΚ Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Το διεκδικητικό πλαίσιό τους κινείται στο εξής τρίπτυχο: Δουλιά για όλους, τακτική επιδότηση όλων των ανέργων με 100 ένσημα τη διετία και σύνταξη στα 55 χρόνια με 4.050 ένσημα.

Στη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης μίλησαν οι πρόεδροι των ταξικών σωματείων της Ζώνης, από τους οποίους ειπώθηκε ότι ο αγώνας αυτός θα έχει συνέπεια και συνέχεια, γιατί: «Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο στην εξαθλίωση».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα από τους εργατοτεχνίτες, με το οποίο καταγγέλλουν τον τρομονόμο, αλλά και την επιχείρηση αστυνόμευσης και καταστολής του συνδικαλιστικού κινήματος, τελευταίο κρούσμα της οποίας είναι και η προσπάθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις να ξηλώσουν την ταμπέλα των κεντρικών γραφείων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ