Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Κάλεσμα, «σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη και φορέα, για συγκρότηση πανελλαδικού μετώπου ενάντια στην εκποίηση της ελληνικής επικράτειας από την ΕΤΑ ΑΕ», απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Σαρωνικού, χτες σε συνέντευξη Τύπου. Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις, για να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η Μαριλένα Ιατρίδου, εκπρόσωπος της Συντονιστικής, τόνισε πως «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραχωρήσει μαζικά όλα τα τουριστικά ακίνητα, συγκεκριμένα 350 περιουσιακά στοιχεία συνολικής έκτασης 70.000 στρεμμάτων» και υπογράμμισε τον «περιβαλλοντοκτόνο, κοινωνικά ανάλγητο, αντιαναπτυξιακό και αδιαφανή ρόλο της ΕΤΑ».

Η Μάνια Στεφανάκη, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας τόνισε ότι «εξ ορισμού το κράτος δεν ασκεί και δεν επιτρέπεται να ασκεί εμπορική χρήση, διότι η δραστηριότητα αυτή αντιβαίνει στην ηθική του αποστολή. Δε νοείται κράτος Δικαίου που χρησιμοποιεί τη δημόσια κτήση, για να κερδοσκοπεί». «Οι κοινωφελείς χώροι πρέπει να ανήκουν στους δήμους», είπε ο Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Καλυβίων. Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζιδάκης ζήτησε «να παραχωρηθεί η παραλία της περιοχής για 25 χρόνια στο δήμο και να τη συντηρεί όπως κάνει μέχρι σήμερα». Καταδίκασε το γεγονός παραχώρησης τεμαχίων της παραλίας απ' την ΕΤΑ σε ιδιώτες και είπε πως «είναι αδιανόητο να πληρώνει κανείς, για να έχει πρόσβαση στη θάλασσα».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία τόνισε πως μόνο ένα δυνατό κίνημα μπορεί να πιέσει για να ακυρωθούν οι συμβάσεις και να μπορεί ο λαός να απολαμβάνει τη δημόσια περιουσία. Εφερε το παράδειγμα της Μαρίνας της Ζέας, όπου με την επιμονή των κατοίκων της περιοχής δεν έγιναν τα έργα επέκτασης. Η βουλευτής του ΚΚΕ πρότεινε συντονισμό με τους κατοίκους σε όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αναφερόμενη στην κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε πως οι προεκλογικές υποσχέσεις έχουν μείνει υποσχέσεις. Υπογράμμισε «την ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση, όπου οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις παραλίες και χρειάζεται να πληρώσουν ακόμα και γι' αυτό», επισημαίνοντας και την ευθύνη των δημάρχων.

Παραβρέθηκε, επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΝ, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος είπε πως τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης της ΝΔ δε δείχνουν πως θα ακυρώσουν την προηγούμενη πολιτική. Μίλησαν, επίσης, ο Θ. Δρίτσας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ο Κ. Διάκος εκ μέρους των Οικολόγων - Πράσινων και ο Γ. Καραμαρούδης, δημοτικός σύμβουλος Π.Φαλήρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ