Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι «τρομοκράτες» της Πετρούπολης

Ακόμα ένα δείγμα της ετοιμοπόλεμης κατασταλτικής μηχανής της κυβέρνησης, ήταν οι 200 αστυνομικοί (ΜΑΤ και άλλοι) που... «έδωσαν το παρών» σε χτεσινή κινητοποίηση κατοίκων στην Αγ. Τριάδα Πετρούπολης. Οι τελευταίοι τόλμησαν να διοργανώσουν μια συγκέντρωση, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο να απομακρυνθεί από την περιοχή τους μια τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής (η κεραία βρίσκεται δίπλα σε σχολείο, σε κτίριο χαρακτηρισμένο παράνομο από την Πολεοδομία και χωρίς άδεια χρήσης του για την κεραία).

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο χώρο μιάμιση ώρα(!) πριν τη συγκέντρωση. Γέμισε η γειτονιά με πάνοπλους φαιοπράσινους και μπλε ένστολους. Για να αντιμετωπίσουν τους «τρομοκράτες» Πετρουπολιώτες και να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων απαντούσαν στερεότυπα «έχουμε εντολή από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης να είμαστε εδώ»!

Αυτή είναι η ...«ολυμπιακή επαγρύπνηση» της κυβέρνησης. Τη δοκίμασαν χτες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι Πετρουπολιώτες. Αύριο έχουν σειρά άλλοι. Οσοι αμφισβητούν, αντιστέκονται, διεκδικούν, αγωνίζονται. O «μεγάλος αδελφός», το ηλεκτρονικό τέρας «C4I» που στήνει η θυγατρική της CIA, σε λίγες μέρες μπαίνει σε λειτουργία, οι κάμερες δουλεύουν και καταγράφουν, τηλέφωνα - σταθερά και κινητά - παρακολουθούνται. Το σύστημα των κεφαλαιοκρατών δείχνει τα δόντια του. Αστυνομοκρατία, αυταρχισμός και καταστολή έχουν στόχο το μαζικό λαϊκό κίνημα. Ας αντιδράσουμε όλοι μας πριν είναι αργά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ