Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Παγώνει» την πρόταση υπέρ των σχολαρχών

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα προωθηθεί το καλοκαίρι η πρόταση για πρόσληψη εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις δασκάλων στις τρεις τελευταίες τάξεις των ιδιωτικών σχολείων, έλαβε χτες η ΔΟΕ από την υπουργό Παιδείας. Σε συνάντηση που είχαν χτες, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι πρόκειται για πρόταση που απευθυνόταν στο Σύνδεσμο Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ελλάδας και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ) η οποία δεν έχει γίνει ακόμα απόφαση και δεσμεύτηκε ότι μέσα στο καλοκαίρι δεν πρόκειται να προωθηθεί σχετική ρύθμιση.

Η επίμαχη πρόταση, η οποία σημαίνει ένα ακόμα χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και αποτελεί ένα ακόμα βήμα αποσύνδεσης του πτυχίου από το δικαίωμα στην εργασία, ήταν η απάντηση του υπουργείου στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών δημοτικών σχολείων οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης δασκάλων καθώς υπήρξε το φαινόμενο να εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία, προκειμένου να εργαστούν ακόμα και ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση καθώς οι συνθήκες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης κάθε άλλο παρά ιδανικές είναι. Μάλιστα, οι ίδιοι οι σχολάρχες είχαν φροντίσει να αποστείλουν σχετική εγκύκλιο στα ιδιωτικά σχολεία από τις 17 Ιούνη.

Η πρόταση συνάντησε την έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που τη χαρακτήρισε «ως απαράδεκτη και παράνομη τη σκανδαλώδη, υπέρ των ιδιοκτητών ιδιωτικών δημοτικών σχολείων» ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δε φαίνεται να κλείνει οριστικά το ζήτημα αλλά παραπέμπει σε νέες συζητήσεις το Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ