Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
«Μας αφορούν όλους τα ναρκωτικά... »

Συγκροτήθηκε παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών

Με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων φορέων των Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη - συζήτηση για την ίδρυση παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών. Στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατά των Ναρκωτικών, έγινε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τα αίτια που οδηγούν χιλιάδες νέες και νέους στα ναρκωτικά και για το πώς αυτά θα καταπολεμηθούν.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ευθ. Ζιανός, γιατρός - μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ηλ. Μιχαλαρέας, ψυχολόγος - θεραπευτής της θεραπευτικής κοινότητας «18 Ανω». Ο Ηλ. Μιχαλαρέας αναφέρθηκε στις κοινωνικές αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα των ναρκωτικών και στην αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός κινήματος που θα τις αντιπαλέψει. «Τα ναρκωτικά - είπε - είναι πρόβλημα κοινωνικό και δεν μπορούν ν' αντιμετωπιστούν από ειδικούς και μόνο. Και επειδή οι αιτίες που τα δημιουργούν είναι κοινωνικές, μας αφορούν όλους».

Οσον αφορά στο πώς αντιμετωπίζονται τα ναρκωτικά από τους χρήστες τόνισε ότι «λειτουργούν σαν ένα μέσο φυγής από την πραγματικότητα, σαν ένας τρόπος διαμεσολάβησης των ανθρωπίνων σχέσεων». «Είναι - υπογράμμισε - μια ακραία μορφή αποξένωσης του ανθρώπου από τους άλλους. Τα ναρκωτικά προκύπτουν εκεί όπου επέρχεται η ρήξη των κοινωνικών σχέσεων, εκεί όπου οι κοινωνικές σχέσεις ανατρέπονται. Χρειάζεται να γνωρίζουμε το πρόβλημα, να το αποκωδικοποιούμε καθημερινά».

Καταλήγοντας ο Ηλ. Μιχαλαρέας επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν σε όλους τους νομούς της χώρας παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών για τη δημιουργία των προϋποθέσεων της δημιουργίας του κοινωνικού κινήματος που θ' αντιπαλέψει το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ