Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Να αντισταθούμε στο «ενοικιάζεται η Ελλάς»

Τον κίνδυνο να δούμε να πραγματοποιείται και το εξωπραγματικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο μετατρέπεται σε ΝΑΤΟικό παρατηρητήριο ακόμα και ο Λευκός Πύργος, επισήμανε ο Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα», στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και κάλεσε το Σώμα να διατρανώσει την αντίθεσή του στο «ενοικιάζεται η Ελλάς», που προκύπτει ολοφάνερα μέσα από τις αναγκαστικές ενοικιάσεις κτημάτων της περιοχής για την πραγματοποίηση (Μάη - Ιούνη) της μεγάλης ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic Mix 2000». Δυστυχώς όμως ο αντιδήμαρχος Γ. Ζουρνάς, που αναπληρούσε τον απόντα δήμαρχο, αναφώνησε το αμίμητο: «Οταν η κυβέρνηση μιας χώρας αποφασίζει, ο δήμος δεν μπορεί να έρχεται σε αντίθεση. Εξάλλου δε γνωρίζουμε πώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας για να πάρουμε θέση».

«Την νήσσαν εποίησαν», βεβαίως, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Οι αιρετοί του Δήμου Θεσσαλονίκης απέδειξαν, για άλλη μια φορά, πώς εννοούν την εκπροσώπηση των λαϊκών και τοπικών συμφερόντων. Πώς εννοούν το μέλλον που «οραματίζονται» για τη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει άλλωστε να αναφέρουμε πως ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική άσκηση κοντά σε κατοικημένη περιοχή έχει να πραγματοποιηθεί από το 1973, σύμφωνα με επισημάνσεις παλαιότερων. Και σίγουρα η περιοχή του Αγγελοχωρίου, που φαίνεται πως έχει επιλεγεί ως επικρατέστερη θέση, δεν είναι απλά μια κατοικημένη περιοχή. Είναι μια από τις τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης και μάλιστα παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση ήδη από το μήνα Μάη. Οι εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν, περίπου 400 στρέμματα, ανήκουν στη Ναυτική Διοίκηση Αγγελοχωρίου και μέχρι πρότινος νοικιάζονταν και καλλιεργούνταν από αγρότες της περιοχής.

Στην παρέμβασή του ο Αγ. Σαχίνης σημείωσε πως το ελάχιστο που έχει να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι να πει ΟΧΙ στο «ενοικιάζεται η Ελλάς» και να εκφράσει την αντίθεσή του στη χρήση της πόλης και των δρόμων της ως μέρος διέλευσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων.

Χαρακτηριστικά ο Αγ. Σαχίνης ανέφερε: «Από εκείνες της αλήστου μνήμης αφίσες του "πωλείται η Ελλάς", όταν οδηγούσε η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη σε πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιους οργανισμούς, σήμερα φτάσαμε στη νέα πραγματικότητα του "ενοικιάζεται η Ελλάς", και πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα μας ζητήσουν για παρατηρητήριο το Λευκό Πύργο και θα 'μαστε έτοιμοι με τα δεδομένα που ισχύουν να τον παραχωρήσουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασκούνται στην επίδειξη του φονικού τους έργου (2000-05-31 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται η διήμερη κατασκήνωση ειρήνης (2000-05-25 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε ανυπόταχτα, αντιΝΑΤΟικά (2000-05-24 00:00:00.0)
Γεγονός η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο (2000-05-23 00:00:00.0)
Αρχισαν οι αφίξεις (2000-05-11 00:00:00.0)
Διεκδίκηση "για τα μάτια" χώρου της ΔΕΘ (1999-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ