Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Γεγονός η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο

«Μεγάλο μέρος της χώρας μας βρίσκεται αυτές τις μέρες υπό ΝΑΤΟική κατοχή στα πλαίσια της επιθετικής άσκησης του ΝΑΤΟ, "DYNAMIC MIX". Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ΝΑΤΟική άσκηση στα πλαίσια του νέου στρατηγικού δόγματος και της νέας δομής, με σαφές επιθετικό περιεχόμενο κατά της Γιουγκοσλαβίας και των λαών της ευρύτερης περιοχής». Τα παραπάνω τονίζει με δελτίο Τύπου, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η πραγματοποίηση και αυτής της άσκησης στη χώρα μας, υπογραμμίζεται στη συνέχεια, επιβεβαιώνει το ρόλο που καλείται να παίξει σαν βάση επιθετικών εξορμήσεων στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Και επισημαίνεται στο κείμενο: «Η δε συμμετοχή της Τουρκίας (και με αεροπλάνα) αποκαλύπτει με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο το περιεχόμενο και τους σκοπούς της ονομαζόμενης "προσέγγισης" Ελλάδας - Τουρκίας, που δεν είναι άλλος παρά η αρμονική συνεργασία των δυο χωρών στα πλαίσια της νέας ΝΑΤΟικής ιμπεριαλιστικής τάξης». Εκτός των άλλων, τονίζεται στο δελτίο Τύπου, η πραγματοποίηση αυτής της άσκησης δείχνει πως η κατάργηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο αποτελεί πια γεγονός.

Αν η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνεται, έχει παραδώσει τη χώρα στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, αν συνεργάζεται και συμμετέχει στην προσπάθεια της πλήρους υποδούλωσης - ακόμα και με πόλεμο - των λαών, ο ελληνικός λάος δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή την πολιτική.

Η ΕΕΔΥΕ, στηρίζοντας όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται σ' ολόκληρη τη χώρα, καλεί τις επιτροπές ειρήνης και τις μαζικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Την Κυριακή, 28 Μάη, συμβολικά, πούλμαν με δημάρχους, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της Αττικής και άλλους θα πάρουν μέρος στην κατασκήνωση ειρήνης στο Αγγελοχώρι θεσσαλονίκης και στις διαδηλώσεις κατά της «DYNAMIC MIX».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ