Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορεία ειρήνης στη βάση των «ΑΒΑΚΣ»

Την Κυριακή, 28 του Μάη, στις 9.30 το πρωί από την προβλήτα των φέριμποτ, στο Ακτιο

Πορεία ειρήνης, που θα καταλήξει έξω από τη βάση των «ΑΒΑΚΣ» στο Ακτιο, διοργανώνουν για την επόμενη Κυριακή 28 του Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας και κοινωνικοί φορείς της περιοχής. Συγκεκριμένα, η πορεία θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ.από την προβλήτα των φέριμποτ στο Ακτιο. Για την κινητοποίηση αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική, οι διοργανωτές κάνουν εκτενή λόγο και στο κείμενο της διακήρυξής τους.

Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας, τονίζουν, κατέδειξε το βάρβαρο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αποκαλύφθηκε και στους πιο δύσπιστους ποιο είναι το «νέο» πρόσωπο του ΝΑΤΟ, που θέλει να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία των πολυεθνικών.

Αυτή η κυριαρχία, που την ονομάζουν «παγκοσμιοποίηση», συνεχίζουν, διαμορφώνει απίστευτο πλούτο για τους λίγους και φτώχεια, πείνα, λιτότητα, ανεργία για τους πολλούς.

Ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας έληξε τυπικά με την υπογραφή του Συμφώνου Σταθερότητας, που επέβαλαν οι εφτά πιο ισχυρές χώρες του κόσμου. Ενα σύμφωνο ντροπής, που υποδουλώνει την περιοχή και ουσιαστικά θέτει τις χώρες και τους λαούς σε καθεστώς ΝΑΤΟικής τρομοκρατίας και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Τα σχέδια νέας διχοτόμησης της Γιουγκοσλαβίας συνεχίζονται.

Η Ελλάδα με τις επιλογές της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν, και παρά την αντίθεση του λαού, παίρνει ενεργά μέρος στα επιθετικά πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Εχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη χώρα μας η τεράστιας έκτασης ΝΑΤΟϊκή άσκηση «DYNAMIC MIX». Η άσκηση αυτή δοκιμάζει στην πράξη τη λειτουργία της νέας δομής του ΝΑΤΟ και δείχνει τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα της, αφού το σχέδιο προβλέπει την αντιμετώπιση(!) από το ΝΑΤΟ αστάθειας(!) στην περιοχή των Βαλκανίων και παρέμβασή του(!) για την... αποκατάσταση της ομαλότητας.

Ταυτόχρονα μ' αυτή την άσκηση επιβεβαιώνεται, συνεχίζουν, η πλήρης ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η κατάργηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Ο εναέριος χώρος στο Αιγαίο αναγνωρίζεται σαν ενιαίος, χωρίς σύνορα, ενώ η ευθύνη για το Αιγαίο συνολικά μεταβιβάζεται στα στρατηγεία της Νάπολης και της Σμύρνης.

Υπάρχει ελπίδα

Μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή κατάσταση, αναφέρουν, για την ανθρωπότητα άρχισαν να ξεπηδούν κινήματα που αμφισβητούν τη «νέα τάξη πραγμάτων», την «παγκοσμιοποίηση».

Ο δικός μας λαός συνολικά, και στην περιοχή μας, παίρνει ενεργό μέρος. Οι περσινές κινητοποιήσεις ανέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα, όταν ο λαός αντιστέκεται. Το Παγκόσμιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα δείχνει ότι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης συντονίζεται και αντιστέκεται.

Και καταλήγουν: «Φίλιοι της ειρήνης, πατριώτες, σας καλούμε να εντείνετε τους αγώνες, να συσπειρωθείτε στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης. Να πάρετε ενεργά μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης, οι αντιπολεμικές κινήσεις και οι άλλοι κοινωνικοί φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ