Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Χτες με τους βουλευτές, σήμερα με Στεφανόπουλο

Την «καθιερωμένη» - όπως τη χαρακτήρισε χτες ο Δ. Ρέππας - συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος χτες συναντήθηκε με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Στη συζήτηση που έγινε, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Μ. Παπαϊωάννου, ο Κ. Σημίτης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που διένειμε το Γραφείο Τύπου του, κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσουν ως οι «αιχμές των προσπαθειών» της κυβέρνησης και «να συμμετάσχουν ενεργά» στην προώθηση της κυβερνητικής ατζέντας. Ως τέτοια δε, προσδιόρισε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, καθώς και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι υποκριτικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ασχοληθούν με «τις ανάγκες και τα προβλήματα του πολίτη»... ενώ για μια ακόμα φορά τέθηκε το ζήτημα των αρμονικών σχέσεων μεταξύ υπουργών - βουλευτών και επαναλήφθηκαν τα ηχηρά περί «αναβάθμισης» του ρόλου του βουλευτή, ώστε να αποφευχθεί η προσπάθεια απαξίωσης της πολιτικής και του κοινοβουλευτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ