Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ
Πότε, επιτέλους, θα τελειώσει;

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Το «μαύρο-άσπρο» επιχείρησε χτες για μια ακόμα φορά να παρουσιάσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, σχετικά με την πρόοδο του έργου της ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, ζωτικής σημασίας για τη Θεσσαλία. Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή , επιχείρησε να παρουσιάσει το «βαλτωμένο» έργο σαν εργασία σε εξέλιξη, επιτιθέμενος μάλιστα στο ΚΚΕ!

Ο Κώστας Λαλιώτης έκανε λόγο για «χάρτινη αντιπολίτευση», σημειώνοντας ότι Ερωτήσεις τέτοιου είδους είναι «βεγγαλικά». Υποστήριξε ότι η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας εντάσσεται στα «μεγάλα έργα» που προωθεί η κυβέρνηση στη Θεσσαλία, λέγοντας πως «αποτελεί για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ύψιστη προτεραιότητα», ενώ «έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός και έχει επιλεγεί ο ανάδοχος» και «τώρα που τελείωσε ο χειμώνας θα αρχίσουν οι απαραίτητες εργασίες». Αναφερόμενος στις απαλλοτριώσεις, σημείωσε ότι «έχουν γίνει οι αποτιμήσεις και έχουν αρχίσει οι νόμιμες διαδικασίες για την οριοθέτηση των περιοχών που θα απαλλοτριωθούν».

Σε έντονο ύφος απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, τονίζοντας πως «το έργο έχει εξαγγελθεί από το 1994» με «ημερομηνία λήξης το 1997». Προκάλεσε την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «εγγεγραμμένες πιστώσεις δεν υπάρχουν. Αν υπάρχουν να μας τις δείξετε». Επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί για την περιοχή η καθυστέρηση, τόνισε πως «ειδικοί επιστήμονες του ΙΓΜΕ αναφέρουν ότι ο υπόγειος ορίζοντας έχει υφάλμυρο νερό. Η Θεσσαλία κινδυνεύει κ. υπουργέ», ρωτώντας για μια ακόμα φορά: «Θα έχει πίστωση το έργο; Θα τελειώσει;». Ειδικά για τις απαλλοτριώσεις είπε, «ξέρουμε ότι έγιναν οι χαρτογραφήσεις. Το θέμα είναι ότι δεν προχωράει. Οι άνθρωποι έχουν τα κτήματά τους δεσμευμένα και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ