Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Οι ασυμβίβαστοι αγώνες του εμπνέουν το λαό μας

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συμπληρώθηκαν χτες 37 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Του βουλευτή, βαλκανιονίκη, επιστήμονα, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ».

Το στυγερό έγκλημα, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, διέπραξαν, στις 22 Μάη του 1963, φασιστικά κτήνη του παρακράτους, υπό την άμεση καθοδήγηση του Παλατιού, της τότε κυβέρνησης και των ΝΑΤΟικών κύκλων της χώρας μας.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης υπήρξε το πρώτο θύμα, τονίζεται, των αγωνιστών της ειρήνης ενάντια στην εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών πυρηνικών πυραύλων «ΠΟΛΑΡΙΣ» στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που τότε ύψωναν τη μισαλλοδοξία και όπλιζαν το χέρι των Γκοτζαμάνηδων και των Εμμανουηλίδηδων, σήμερα, όπως και τότε, είναι οι εχθροί της ειρήνης και των λαών.

Είναι οι ίδιοι, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που δολοφόνησαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, επέβαλαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, ένα σύμφωνο ντροπής, που υποδουλώνει την περιοχή και θέτει ουσιαστικά τις χώρες και τους λαούς σε καθεστώς ΝΑΤΟικής ομηρίας και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.

Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να επιβάλουν τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στον κόσμο, η οποία επιχειρεί να υποδουλώσει τους λαούς και να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία των πολυεθνικών.

Μετά από 37 χρόνια, ο αγώνας του Γρηγόρη Λαμπράκη για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.

Η Ελλάδα με τις επιλογές της κυβέρνησης, τονίζεται, και παρά την αντίθεση του λαού μας, παίρνει ενεργά μέρος στα επιθετικά πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, διατηρεί το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας, συμμετέχει στη ΝΑΤΟική άσκηση «DYNAMIC MIX», που είναι μια πρόβα τζενεράλε για νέες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΕΔΥΕ, 37 χρόνια μετά, τιμώντας τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, συνεχίζει τον ευγενικό και ασυμβίβαστο αγώνα για την ειρήνη, ενάντια σε αυτούς που τότε και τώρα αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντά τους.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Αυτός ο αγώνας είναι η καλύτερη τιμή στη θυσία και τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης ΖΕΙ ως πανελλήνιο και παγκόσμιο σύμβολο ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας. Ζει στην αντίσταση και την πάλη για την ανατροπή της Νέας Τάξης Πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ