Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΑντιΝΑΤΟική αυτοκινητοδρομία

Οι αυτοκινητοδρόμοι της ειρήνης επί το έργον
Οι αυτοκινητοδρόμοι της ειρήνης επί το έργον
Τα αντινατοϊκά αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα εξέφρασε το περασμένο Σάββατο ο λαός της Ανατολικής Πελοποννήσου συμμετέχοντας στη φιλειρηνική αυτοκινητοδρομία που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου.

Το απόγευμα του Σαββάτου αυτοκινητοδρόμοι της ειρήνης ξεκίνησαν από την Καλαμάτα, τον Πύργο και τις γύρω περιοχές έχοντας εξοπλίσει τα αυτοκίνητά τους με μεγάφωνα και σημαίες του κινήματος ειρήνης, ελληνικές σημαίες ακόμα και τις κόκκινες σημαίες της αντίστασης και συναντήθηκαν στην εθνική οδό Πύργου - Καλαμάτας στο ύψος του Καλού Νερού. Από εκεί το κομβόι των αυτοκινήτων ξεκίνησε την περιοδεία του στα χωριά της περιοχής, το Καλό Νερό, την Ελαία, το Γιαννιτσοχώρι, φτάνοντας μέχρι και τη Ζαχάρω. Σε κάθε χωριό, τα μεγάφωνα ενημέρωναν το λαό για τη νατοϊκή άσκηση «DYNAMIC MIX» που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη, καλώντας τον να αντιδράσει ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι των ΝΑΤΟικών, που ματοκύλισαν τη γειτονική Γιουγκοσλαβία και σχεδιάζουν νέες επεμβάσεις στα Βαλκάνια. Στις πλατείες, το καραβάνι σταματούσε και οι αντιιμπεριαλιστές κατέβαιναν από τα οχήματά τους μοιράζοντας έντυπο υλικό και συζητώντας με τους κατοίκους, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην περιοχή τους. Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα των φιλειρηνιστών ήταν αξιοσημείωτη.

Στη συνέχεια, το καραβάνι έφτασε μέχρι την Κυπαρισσία όπου σταμάτησε στην κεντρική πλατεία. Κι εδώ το σκηνικό ήταν ίδιο. Αποβίβαση και διανομή εντύπων στον κόσμο την ώρα που η Γιώτα Τσιπιανίτη, από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, απηύθυνε από το μεγάφωνο σύντομο χαιρετισμό και καλούσε το λαό της Μεσσηνίας να πάρει μαχητικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που θα γίνει τη Τετάρτη, 31/5 στην Κυπαρισσία, την ώρα που τα νατοϊκά στρατεύματα ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση, πατώντας σε ελληνικό έδαφος. Κάλεσε τέλος το λαό της Ανατολικής Πελοποννήσου να συμμετάσχει στην πορεία ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 28 Μάη στη γενέτειρα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ