Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πορεύτηκε στα βήματά του

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ ηγείται της πρόσφατης Μαραθώνιας Πορείας
Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ ηγείται της πρόσφατης Μαραθώνιας Πορείας
Στα βήματα του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, πορεύτηκε ο πεζοπόρος Κώστας Παπαδόπουλος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μεταφέροντας το κάλεσμα της ανυπόταχτης και ανειρήνευτης πάλης στο λαό της Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης. Εκεί που το επόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Μάη οργανώνεται μια μεγάλη κατασκήνωση ειρήνης (Παραλία Αγγελοχωρίου) από την ΕΔΥΕΘ και την Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων. Μια εκδήλωση που θα καταλήξει με το συμβολικό αποκλεισμό της Ναυτικής Βάσης στο Αγγελοχώρι.

Ο Κ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από το μνημείο του Λαμπράκη που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έφτασε μέχρι την Επανωμή, μετά από στάσεις στα χωριά της Ανατολικής Υπαίθρου, όπου οι τοπικοί φορείς, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι διοργάνωσαν εκδηλώσεις υποδοχής.

Το Σάββατο, ο ειρηνοδρόμος, συνοδευόμενος από συναγωνιστές της ειρήνης που τον ακολουθούσαν με αυτοκίνητα, πέρασε από την Περαία, την Αγία Τριάδα, το Αγγελοχώρι και τη Μηχανιώνα. Την Κυριακή συνέχισε τη διαδρομή για τον Τρίλοφο και μετά τις 7 το απόγευμα έφτασε στον τελευταίο σταθμό, την Επανωμή. Σε όλα τα χωριά διοργανώθηκαν εκδηλώσεις υποδοχής από τους τοπικούς φορείς και το πρόγραμμα επενδύθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα των πολιτιστικών συλλόγων, όπου συμμετείχαν κυρίως παιδιά και νεολαίοι. Τα παιδιά ζωγράφισαν, χόρεψαν και έπαιξαν θέατρο. Εδρασαν με τον τρόπο τους για την υπεράσπιση της ειρήνης. Η νεολαία της Μηχανιώνας έστειλε το μήνυμα καταδίκης μέσα από το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε μπροστά σε εκατοντάδες κατοίκους.

Ο λαός της Ανατολικής Υπαίθρου εξέφρασε την αγωνία του και απαίτησε να σταματήσει ο πόλεμος και να διαφεντέψει η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία των λαών. Μικροί και μεγάλοι, ακούγοντας τα λόγια του ειρηνοδρόμου, δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των φονιάδων.

Στο Αγγελοχώρι η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Β. Τοπούζη μίλησε για τις ανησυχίες των κατοίκων μπροστά στον τρόμο των «Πάτριοτ» και διατύπωσε το πάγιο αίτημα των πολιτιστικών φορέων της περιοχής να αξιοποιηθούν τα οχυρά του Φάρου που βρίσκονται στη Ναυτική Βάση για τη φιλοξενία πολιτιστικών δραστηριοτήτων της νεολαίας, να αναδειχτούν τα σημαντικής αξίας αρχαιολογικά ευρήματα. «Αντί γι' αυτό όμως - είπε - φιλοξενεί όπλα και πυραύλους. Βλέπουμε ξένους φαντάρους να εκπαιδεύονται για να σκοτώνουν με τα έξυπνα όπλα αθώους ανθρώπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ