Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμάζεται η διήμερη κατασκήνωση ειρήνης

Το Σαββατοκύριακο, 27 - 28 Μάη, στην παραλία του Αγγελοχωρίου

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι φίλοι της ειρήνης για τη διοργάνωση και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή της νεολαίας και του λαού της Θεσσαλονίκης, στη διήμερη κατασκήνωση ειρήνης, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Μάη στην παραλία του Αγγελοχωρίου. Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Αντιπολεμική Επιτροπή, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» (ΝΔΕ), τοπικοί φορείς της Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης και πολιτιστικοί Σύλλογοι καλούν κάθε άνθρωπο, που δε συναινεί στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και στη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε μόνιμο πεδίο άσκησης των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, να πάρει μέρος στην κατασκήνωση και στον αποκλεισμό της Ναυτικής Διοίκησης του Αγγελοχωρίου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής.

Από το πρωί του Σαββάτου, αναμένεται να καταφθάνουν στο χώρο οι κατασκηνωτές - διαδηλωτές, με τις σκηνές και τους υπνόσακους, αφού αρκετοί είναι αυτοί που θα διανυκτερεύσουν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οργανώνεται η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και βόλεϊ μεταξύ των μελών της «Νεανικής Δράσης». Από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, νεανικά σχήματα μουσικά και χορευτικά θα πλαισιώσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αναμένεται να κλείσει με λαϊκό γλέντι.

Το πρωί της Κυριακής, οι κατασκηνωτές θα ξεκινήσουν με πορεία για τη Ναυτική Βάση, όπου θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη νέα γερμανική κατοχή που επιβλήθηκε στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic MIX», αλλά και στη μετατροπή, συνολικά, της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας σε μόνιμο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών προς τη Βαλκανική. Στη συνέχεια με τα αυτοκίνητά τους θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στα χωριά της Ανατολικής Υπαίθρου και το απόγευμα θα καταλήξουν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στις 8 το πρωί της Κυριακής, πούλμαν θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη (Αγαλμα του Βενιζέλου), για να μεταφέρουν στο χώρο της κατασκήνωσης όσους δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Οι άλλες εκδηλώσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται περιφερειακά οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων του νομού, που απαιτούν την απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών.

Σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ,μ., η Επιτροπή Ειρήνης Αμπελοκήπωνοργανώνει συγκέντρωση στην Πλατεία Επταλόφουκαι πικετοφορία στο κέντρο της πόλης.

Η ΝΔΕ διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, που αποκαλύπτει τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και ταυτόχρονα αναδεικνύει την αντίσταση του λαού της Θεσσαλονίκης στη Νέα Τάξη των Ιμπεριαλιστών. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα.

Ηδη, μέσα από τις εκδηλώσεις της ΝΔΕ που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, η έκθεση με τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα «ταξίδεψε» σχεδόν σε όλες τις συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Σε Καβάλα - Γρεβενά

Την απόφασή του να δυσκολέψει με κάθε τρόπο την «παραμονή» των ξένων στρατευμάτων, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή της Καβάλας, θα διαδηλώσει αύριο Παρασκευή ο αγωνιζόμενος λαός του νομού, μέσα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, η Επιτροπή Ειρήνης.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, διοργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Γρεβενών. Θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 28 Μάη από την πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ