Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στις 4 Ιούνη το φιλειρηνικό «ραντεβού»

Από παλιότερη κινητοποίηση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Τύρναβο
Από παλιότερη κινητοποίηση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Τύρναβο
Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν δυναμικά κατά της διεξαγωγής της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής άσκησης «Dynamic mix 2000», δηλώνουν οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στην αντιπολεμική κινητοποίηση, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής την Κυριακή 4 Ιούνη, στον Τύρναβο. Το φιλειρηνικό «ραντεβού» έχει οριστεί στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Για την επιτυχία της κινητοποίησης, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και στους 4 νομούς με εντατικούς ρυθμούς. Οι Θεσσαλοί αγωνιστές της ειρήνης για μια ακόμα φορά θα στείλουν μήνυμα συνέχισης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, υποσχόμενοι ότι με τον αγώνα τους θα διώξουν το Στρατηγείο του Θανάτου από την περιοχή και τη χώρα.

Κάλεσμα σε κάθε πατριώτη, που αγωνιά για το μέλλον του τόπου και των παιδιών του, ν' αντιδράσει στη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης και στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας. Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της άσκησης φανερώνει τους στόχους του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και ότι το σενάριό της προβλέπει εκδήλωση αστάθειας στην περιοχή και επέμβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

Και συνεχίζει: «Ο σχεδιασμός της άσκησης δείχνει επίσης ότι η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη συναίνεση και άλλων κομμάτων διεκδικεί ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση της νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης στα Βαλκάνια, παραχωρεί, γι' αυτό, κυριαρχικά δικαιώματα στους Αμερικάνους και αναγνωρίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας. Αυτό φαίνεται από την πλήρη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου με την παραχώρηση του δικαιώματος του ελέγχου στα Στρατηγείο της Νάπολης και της Σμύρνης. Ακόμη, φαίνεται στην πράξη ο ρόλος του Στρατηγείου της Λάρισας, που έχει επιτελικό ρόλο για την επιτυχία της άσκησης, άρα και φαίνεται ο επικίνδυνος ρόλος του σε μια νέα επέμβαση στα Βαλκάνια».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας επισημαίνει: «Πρόκειται για μια επικίνδυνη και άσχημη κατάσταση για τα συμφέροντα όλων των λαών της περιοχής. Ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει ν' αντιδράσουμε, στα εγκληματικά σχέδια της Νέας Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ