Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Χρειάζεται αντίσταση μέσα από ταξικούς αγώνες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μύρινα

Γόνιμος προβληματισμός και διάλογος επικράτησε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή, 19 του Μάη, στο Κυδάδειο, στη Μύρινα της Λήμνου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Παρασκευάς Γεωργούλας, γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Μιλώντας στα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, ο Γιάννης Ποσοτίδης είπε ότι παρά την αναντιστοιχία της λαϊκής δυσαρέσκειας και του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, οι βουλευτικές εκλογές έδωσαν την ευκαιρία να ζυμωθεί η πρόταση του Κόμματος για το Λαϊκό Μέτωπο με πλατιές μάζες του ελληνικού λαού και αυτό είναι ένα όφελος «που θα το βρούμε μπροστά μας». Ακόμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο δικομματισμός δεν αύξησε τις δυνάμεις του σε σχέση με το παρελθόν όπως λέγεται, αφού έχει πάρει και μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό από αυτό που πήρε πρόσφατα. Αλλαξε όμως ο χαρακτήρας της ψήφου, είπε, αφού πολλοί απ' αυτούς που έδιναν την ψήφο τους στα δύο μεγάλα κόμματα παλιότερα, την έδιναν προσδοκώντας και κοινωνικό όφελος, ενώ τώρα έδωσαν την ψήφο τους εκεί προσδοκώντας μόνο το ατομικό τους όφελος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις συνεργασίες και τις υποχωρήσεις που θα μπορούσε να κάνει το Κόμμα, είπε ότι δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας ούτε βέβαια με τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά ούτε με τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, αφού αυτά σταθερά υποστηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ. Καταλήγοντας είπε ότι «σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, είμαστε και θα παραμείνουμε δογματικοί». Πρόσθεσε όμως ότι το ΚΚΕ είναι σταθερά υπέρ των συνεργασιών, ότι προεκλογικά υπήρξαν συνεργασίες με πρόσωπα ευρύτερου κύρους, γεγονός που εκφράστηκε και στο ένα τρίτο των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και ότι από τις εξελίξεις και μέσα από τους αγώνες θα εμφανιστούν πολιτικές κινήσεις ή κόμματα με τα οποία θα υπάρχει έδαφος συνεργασίας σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται η κυβέρνηση και η ΕΕ να επιβάλουν στον ελληνικό λαό, ξεκινώντας με την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και συνεχίζοντας με την κατεδάφιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας. Σύνταξη, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μόρφωση θα έχει όποιος πληρώνει, είπε, ενώ ήδη στα νοσοκομεία η έννοια του «ασθενή» αντικαθίσταται με την έννοια του «πελάτη». Ταυτόχρονα, η ανεργία αυξάνεται και οδηγούν τη νεολαία είτε στον εξευτελισμό μέσω του ρουσφετιού και των εκβιασμών, είτε στο λευκό θάνατο.

Αναφερόμενος στη ΝΑΤΟική άσκηση που γίνεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, είπε ότι οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και της Αμερικής φοβούνται τις λαϊκές εξεγέρσεις και αντιδράσεις, γι' αυτό και προσπαθούν με τέτοιες κινήσεις να εκφοβίσουν και να καταστείλουν τις αντιδράσεις αυτές.

Τέλος, τόνισε ότι χρειάζεται αντίσταση μέσα από τον ταξικό αγώνα, που σήμερα μπορεί να οργανωθεί όχι από τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά από το ΠΑΜΕ, και κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, με νέα ορμή να αγωνιστούν για να εμπνεύσουν πρώτα το όραμα του σοσιαλισμού ως το αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, σε όσο γίνεται πλατύτερες λαϊκές μάζες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμαχίες που συμφέρουν το λαό (2010-11-26 00:00:00.0)
Αγωνιά... (2007-08-31 00:00:00.0)
Απάντηση στην ύπουλη αντιΚΚΕ επίθεση (2006-05-26 00:00:00.0)
Δυναμική συγκέντρωση στο Αγρίνιο (2004-03-02 00:00:00.0)
Δικαιωμένος από την... εφαρμογή της πολιτικής του (1999-06-11 00:00:00.0)
Κόκκινος βράχος και πάλι η Ικαρία (1996-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ