Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κερκόπορτα»!

Γρηγοριάδης Κώστας

Για να επιτύχει κάθε «άλωση», χρειάζεται τις «κερκόπορτές» της. Αυτό φαίνεται να το ξέρουν πολύ καλά κυβέρνηση και βιομήχανοι, που από κοινού σχεδιάζουν και προωθούν την «άλωση» και την καταστροφή του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Σίγουρα το ξέρει και η κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία προχτές - εκτός από τη συνυπογραφή μιας απαράδεκτης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης - δε δίστασε να συνυπογράψει με τις εργοδοτικές οργανώσεις και ένα ειδικό άρθρο, του οποίου η ανάγνωση και μόνο παραπέμπει στην αναγκαία «κερκόπορτα» στο θέμα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, συμφωνείται να γίνει διάλογος για «την αναμόρφωση της κοινωνικής ασφάλισης που προϋποθέτει μέτρα άμεσης απόδοσης και θεσμικές παρεμβάσεις μακράς πνοής στις θεμελιακές πτυχές της»!

Το τι εννοούν κυβέρνηση και ΣΕΒ με τον όρο «αναμόρφωση» δεν το κρύβουν, ειδικά ο δεύτερος. Το τι σημαίνει η φράση «θεσμικές παρεμβάσεις στις θεμελιακές πτυχές» του συστήματος είναι επίσης αυτονόητο και παραπέμπει κατ' ευθείαν στο ξεθεμελίωμα των πυλώνων πάνω στους οποίους στηρίζεται το κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα. Το πόσο ανάγκη έχουν και οι δυο (κυβέρνηση και εργοδότες) το διαβόητο «κοινωνικό διάλογο», δηλαδή την επίφαση μιας προκάτ αποδοχής των σχεδιασμών τους από μια ανάξια και δεδομένη ηγεσία, είναι επίσης φανερό.

Ε, λοιπόν, αυτή η ηγεσία σπεύδει να δηλώσει πρόθυμη να παίξει το ρόλο της «γέφυρας» πάνω από την οποία θα περάσει και αυτός ο οδοστρωτήρας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ