Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Κινητοποίηση έξω από τη βάση της Σούδας

Με κεντρικά συνθήματα να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα και να αποστρατικοποιηθεί η Κρήτη, οι επιτροπές ειρήνης του νησιού και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», διοργανώνουν την Κυριακή 28 του Μάη συγκέντρωση στα Χανιά, ενώ στη συνέχεια με αυτοκίνητα θα μεταβούν έξω από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Της μεγάλης Παγκρήτιας Κινητοποίησης, θα προηγηθεί το Σάββατο 27 του Μάη, η συγκέντρωση και κατασκήνωση νέων ανθρώπων στην παραλία των Αγίων Αποστόλων Χανίων. Την κατασκήνωση της ειρήνης, οργανώνει η «Νεανική Δράση» και στα πλαίσιά της έχει δρομολογήσει διάφορες εκδηλώσεις, ενώ θα δοθεί και συναυλία, από μουσικό νεανικό συγκρότημα.

Στην ανακοίνωσή τους οι επιτροπές ειρήνης, τονίζουν ότι δε θα επιτρέψουμε στους φονιάδες και στα ντόπια δεκανίκια τους να βάψουν με αίμα και τα δικά μας χέρια. Η νεολαία και κάθε προοδευτικός άνθρωπος, υπογραμμίζουν, δεν πρόκειται να υποταχθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της ελληνικής κυβέρνησης. Μαζικά, μαχητικά, δημιουργικά, επισημαίνουν, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα διεκδικήσουμε να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα και να αποστρατικοποιηθεί η Κρήτη. Θα αγωνιστούμε, καταλήγουν, για να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι από τη Γιουγκοσλαβία, για να μην περάσει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ιμπεριαλιστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ