Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο στον Πειραιά

Την Τρίτη, 30 Μάη, 7.00 μμ, στην πλατεία Κοραή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εναντίον της διεξαγωγής της ΝΑΤΟικής άσκησης «DYNAMIC MIX» στη χώρα μας, διοργανώνουν την Τρίτη 30 Μάη στις 7.00 μ.μ, την πλατεία Κοραή, φιλειρηνιστές και εργαζόμενοι του Πειραιά. Συγκεκριμένα η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, με ανακοίνωσή τους καλούν τον πειραϊκό λαό να διαδηλώσει την αντίθεσή του στα σχέδια της νέας τάξης των ιμπεριαλιστών.

«Αυτές τις μέρες ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική κατοχή, στα πλαίσια της συγκεκριμένης επιθετικής άσκησης», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση, και συνεχίζουν: «Η άσκηση αυτή που είναι η μεγαλύτερη ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή και της Τουρκίας, στα πλαίσια της προετοιμασίας των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για νέες επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία και στην ευρύτερη περιοχή για την επιβολή της «νέας τάξης».

Με την άσκηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μπαίνει σε εφαρμογή η αλλαγή του καθεστώτος εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, αφαιρείται από την Ελλάδα η αρμοδιότητα ελέγχου των πτήσεων στο Αιγαίο και συνολικά παραχωρείται στο ΝΑΤΟ η άμυνα της χώρας. Ουσιαστικά, τώρα εγκαινιάζεται το νέο καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Επειδή όλα αυτά, τονίζουν σε άλλο σημείο, γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης που έχει παραδώσει τη χώρα στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, εμείς δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτήν την πολιτική, αγωνιζόμενοι με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού εναντίον της.

Και καταλήγουν: «Ηδη στο λιμάνι του Πειραιά, έκαναν την εμφάνισή τους αμερικανικά και άλλα ΝΑΤΟικά πλοία. Μετά τη Θεσσαλονίκη, τη Σούδα, την Κέρκυρα και το λιμάνι του Πειραιά, προορίζεται για την "ξεκούραση" των ΝΑΤΟικών πληρωμάτων. Η χώρα μας έχει γίνει αμερικανοΝΑΤΟικό προτεκτοράτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ