Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Το Σάββατο, 27 Μάη, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, θα γίνει συγκέντρωση - συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Σκοπελίτη.

Την Κυριακή, 28 Μάη, το πρωί, ο Στ. Σκοπελίτης, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Λέκα, Καστανιά και Κοσμαδαίους, που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά και θα συζητήσει με τους κατοίκους, μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Την ίδια μέρα, το απόγευμα, στην αίθουσα του Δήμου πάνω από το ΙΚΑ, ο βουλευτής του ΚΚΕ θα έχει συνάντηση με συνεταιριστικά - αγροτικά στελέχη (ΕΟΣΣ - Κτηνοτρόφοι - Ελαιοπαραγωγοί - Αλιείς) για θέματα Αγροτικής Πολιτικής και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Για τη ματαίωση της συνάντησης στο Καρλόβασι

Σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ διευκρινίζει πως «η ματαίωση της συνάντησης στο Καρλόβασι, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ήταν αναγκαστική, διότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν παραχωρεί (όπως μας δηλώθηκε) την αίθουσα της Βιβλιοθήκης σε πολιτικά κόμματα.

Η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ εκφράζει την έκπληξή της για μια τέτοια απόφαση, την οποία θωρεί ακατανόητη και εν πολλοίς επικίνδυνη. Γιατί τα πολιτικά κόμματα είναι θεσμοί του αστικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και εκπροσωπούν, στο σύνολό τους, ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Επομένως, η άρνηση για μια τεχνικής φύσης διευκόλυνση σε πολιτικούς φορείς συνιστά, αν μη τι άλλο, περιφρόνηση προς τον ίδιο τον ελληνικό λαό, αλλά και την τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση, που παραχώρησε με προθυμία τις κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες στεγάζονται οι σχολές και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι πρυτανικές αρχές θα ξανασκεφτούν το όλο θέμα και θα άρουν μια τέτοια απαράδεκτη απόφαση στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ