Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΙΟ
Θα είναι όλοι εκεί!

Την Κυριακή, 28 Μάη, στις 9.30 το πρωϊ, στην προβλήτα του φέρι - μποτ στο Ακτιο το μεγάλο φιλειρηνικό ραντεβού

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας και κοινωνικοί φορείς της περιοχής διοργανώνουν την Κυριακή 28 Μάη πορεία που θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ.από την προβλήτα των φέρι - μποτ στο Ακτιο και θα καταλήξει έξω από τη βάση των ΑΒΑΚΣ. Ηδη πολλοί κοινωνικοί φορείς της περιοχής, σωματεία εργαζομένων και μαθητές δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος μαζικά στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, με διακήρυξη που εξέδωσαν ενόψει της κινητοποίησής τους, καλούν τους φίλους της ειρήνης και όλους τους πατριώτες να εντείνουν τους αγώνες τους και να πάρουν μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Η Ελλάδα με τις επιλογές της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν στη διακήρυξη, και παρά την αντίθεση του λαού, παίρνει ενεργά μέρος στα επιθετικά πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό τη χώρα μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Τονίζουν, επίσης, ότι η ΝΑΤΟική άσκηση «DYNAMIC MIX 2000», η οποία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, δοκιμάζει στην πράξη τη λειτουργία της νέας δομής του ΝΑΤΟ και δείχνει τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα της, αφού το σχέδιο προβλέπει την αντιμετώπιση από το ΝΑΤΟ αστάθειας στην περιοχή των Βαλκανίων και παρέμβασή του για την... αποκατάσταση της ομαλότητας.

Ταυτόχρονα μ' αυτή την άσκηση επιβεβαιώνεται, υπογραμμίζουν, η πλήρης ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η κατάργηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Συμμετέχει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) με ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην πορεία ειρήνης των μαζικών φορέων της περιοχής μας στο Ακτιο, την Κυριακή 28 Μάη στις 9.30 π.μ από το λιμάνι της Πρέβεζας».

Παράλληλα στο κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΣΒΔΕΝ γίνεται αναφορά στην άσκηση «DYNAMIC MIX» και υπογραμμίζεται ότι η διεξαγωγή της σηματοδοτεί την αμφισβήτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κατάργηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, αφού η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά αποδέχτηκε το χαρακτηρισμό του Αιγαίου ως αμφισβητούμενης «γκρίζας» ζώνης.

Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις, συνεχίζουν, επιδιώκουν νέες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, για την επιβολή της «νέας τάξης πραγμάτων». Νωπές, τονίζουν, είναι οι μνήμες από τις πρόσφατες επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και γνωστός είναι ο ρόλος που έπαιξε η βάση του Ακτιου στον πόλεμο αυτό. Αποδείχτηκε, επισημαίνουν σ' άλλο σημείο, ότι το ΝΑΤΟ είναι ο βραχίονας των οικονομικών συμφερόντων του σύγχρονου ιμπεριαλισμού, που στην εποχή μας εμφανίζεται με το προσωπείο της παγκοσμιοποίησης.

Και καταλήγουν: «Για όλα τα παραπάνω, το ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ εκφράζει την ανησυχία του και την αντίθεσή του στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο πολέμου. Πρέπει κάθε συνάδελφος, μαζί με όλους τους μαζικούς φορείς, με όλο το λαό, να απαιτήσει και να αγωνιστεί για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις ξένες βάσεις και την παρουσία ξένων στρατευμάτων. Καθώς και να απελευθερωθεί από τα δεσμά του ΝΑΤΟ και να μη συμμετέχει στους τυχοδιωκτισμούς του, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες διασφάλισης της πραγματικής ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, χωρίς ξένους προστάτες επιδιαιτητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ