Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασκούνται στην επίδειξη του φονικού τους έργου

ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Πολύκαστρο

Status

ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Πολύκαστρο
Μέχρι γυμναστήρια και ανταλλακτήρια συναλλάγματος διαθέτουν οι «καταυλισμοί» των μισθοφόρων δολοφόνων που έχουν εγκατασταθεί στα στρατόπεδα του ελληνικού(;) στρατού και κάνουν κουμάντο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Καβάλας.

Αμερικανοί, Γερμανοί, Δανοί και οι «νεοφώτιστοι» Ούγγροι, ασκούνται για την επίδειξη του φονικού τους έργου, την επόμενη Δευτέρα 5 Ιούνη στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Εχουν κληθεί να παραστούν για να τους «καμαρώσουν» και να τους αποδώσουν τα εύσημα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόμπερτσον, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο διοικητής του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, στρατηγός Ακμπάς, ανώτεροι διοικητές των ΝΑΤΟικών στρατηγείων, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των ΝΑΤΟικών χωρών και οι πρέσβεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον Αμερικανό ανθύπατο στη χώρα μας Νίκολας Μπερνς.

Στην τελική φάση των χερσαίων επιχειρήσεων, οι φίλες δυνάμεις (εικάζεται ότι θα είναι χρώματος μπλε) θα εκδιώξουν τις εχθρικές μονάδες (πιθανά κόκκινους). Η άσκηση θα εξελιχθεί με πραγματικά πυρά. Θα λάβουν μέρος μια ολόκληρη ταξιαρχία αποτελούμενη από Ελληνες, Αμερικανούς και Ούγγρους στρατιώτες, η οποία θα υποστηρίζεται από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «συνεκπαίδευσης» μέσα στα στρατόπεδα όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, έχει συγκροτηθεί στρατόπεδο πολυεθνικής σύνθεσης με τη συμμετοχή ελληνικών, ουγγρικών και αμερικανικών δυνάμεων υπό ουγγρική διοίκηση. Στο στρατόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι του Αξιού, κυματίζει υψωμένη η ουγγρική σημαία. Λίγο πιο νότια, στο Νομό Θεσσαλονίκης, 1.500 Αμερικανοί της 22ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, έχουν στήσει τις εγκαταστάσεις τους και ελέγχουν τη «δική τους» γη μέσα στο στρατόπεδο της Ασσηρου. Μάλιστα, έτσι για να μην ξεχνάμε και το ρόλο τους, αυτό του επικυρίαρχου, έχουν εγκαταστήσει δικούς τους «φύλακες» ακόμη και στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου. Η κύρια δύναμη των Αμερικανών, 2.500 ανδρών, βρίσκεται εγκατεστημένη στην περιοχή Ασκού - Προφήτη στην επαρχία Λαγκαδά και έχει το γενικό κουμάντο για τα της προετοιμασίας.

Οι μετακινήσεις των δυνάμεων από τα στρατόπεδα που έχουν εγκατασταθεί και ασκούνται από τις 20 Μάη, προς το πεδίο κορύφωσης της άσκησης, θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 1 Ιούνη. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να ασκούνται, να αθλούνται, να απολαμβάνουν τον ήλιο, τον αέρα και τη δροσιά των ελληνικών ακτών προκαλώντας την οργή του λαού, από το Αγγελοχώρι μέχρι το Χορτιάτη και το Λαγκαδά, και από το Κιλκίς μέχρι τη Θράκη. Ακόμη και όσων προέβλεπαν πως με την «εισβολή» των ΝΑΤΟικών θα γέμιζε η τσέπη τους. Βλέπετε διαψεύστηκαν τα «όνειρα» για μια γρήγορη και εύκολη «κονόμα», αφού οι επιτελείς του ΝΑΤΟ έχουν φροντίσει να μοιράσουν τη δουλιά σε λίγους και «καλούς γνωστούς» είτε αυτή αφορά την τροφοδοσία και την οργανωμένη μεταφορά με λεωφορεία στις παραθαλάσσιες περιοχές, είτε την προμήθεια με χημικές τουαλέτες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στη Νέα Σάντα Κιλκίς(2015-06-04 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις(2015-06-03 00:00:00.0)
Βαλκανικό αντιστασιακό μέτωπο(2001-03-24 00:00:00.0)
Οριστικά εκτός ΠΓΔΜ(2000-12-23 00:00:00.0)
Σκηνικό πολέμου για τις ανάγκες της «νέας τάξης»(2000-06-06 00:00:00.0)
Αρχισαν οι αφίξεις(2000-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ