Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην πόλη του Λαμπράκη Αμερικάνος δε θα πατήσει!

Τη θέλησή τους να παραμείνει ο Πειραιάς λιμάνι της ειρήνης διατράνωσαν χτες οι αντιιμπεριαλιστές της πόλης

Λιμάνι φιλίας και συνεργασίας θέλουν τον Πειραιά οι κάτοικοί του και το διαδηλώνουν
Λιμάνι φιλίας και συνεργασίας θέλουν τον Πειραιά οι κάτοικοί του και το διαδηλώνουν
Βροντερό μήνυμα ειρήνης έστειλαν χτες από τον Πειραιά οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, διατρανώνοντας τη θέλησή τους, το πρώτο λιμάνι της χώρας να παραμείνει λιμάνι της ειρήνης, που δε θα επιτρέψουν να μολυνθεί από την παρουσία αυτών που έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα των λαών των Βαλκανίων.

«Διακηρυγμένος στόχος μας η διεθνής ύφεση και ειρήνη, αλλά και η εθνική ανεξαρτησία, η φιλία και η ειρηνική συνεργασία των λαών», τόνισε ο πρόεδρος της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Τάκης Παπανικολάου, προσθέτοντας: «Δεν αφήσαμε περίπτωση που να μη δώσουμε το "παρών" όταν οι περιπτώσεις το επέβαλλαν. Πάντοτε με συμπαραστάτη το λαό-αγωνιστή της ειρήνης και της κοινωνικής προόδου, αλλά και πάντοτε κατά της κυβερνητικής πολιτικής». Ακολούθως επισήμανε: «Οι εκάστοτε μεταπολεμικές κυβερνήσεις, αντί της ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής, είχαν και έχουν επιλέξει την πολιτική της υποταγής και της υποτέλειας. (...) Η πολιτική αυτή των κυβερνήσεών μας όχι μόνο δε μας ωφέλησε, όχι μόνο δεν προστάτεψε την εθνική μας ανεξαρτησία και τα συμφέροντα του λαού μας, αλλά και μας ενέπλεξε στα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ στις αγριότητές τους, στις βαρβαρότητές τους, με τελευταίο τον πόλεμο στο Κόσσοβο. Και δυστυχώς η πολιτική αυτή συνεχίζεται».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση «DYNAMIC MIX» υπογράμμισε: «Αυτές τις μέρες ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική κατοχή. Η άσκηση αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή της Τουρκίας. Συμμετοχή η οποία γίνεται ύστερα από την άρση των σχετικών ελληνικών αντιρρήσεων. Η προσέγγιση αυτή Ελλάδας- Τουρκίας πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Η δε πραγματοποίηση της άσκησης αυτής δείχνει πως η κατάργηση των συνόρων και της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο αποτελεί γεγονός. Ακόμα και στο λιμάνι του Πειραιά έκαναν την εμφάνισή τους αμερικανικά και άλλα ΝΑΤΟικά πλοία, μετά τη θεσσαλονίκη, τη Σούδα, την Κέρκυρα. Η χώρα μας έχει γίνει αμερικάνικο προτεκτοράτο».

Καταλήγοντας τόνισε:«Αν η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα μας στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, αν συνεργάζεται και συμμετέχει στην προσπάθεια πλήρους υποδούλωσης - ακόμα και με πόλεμο - των πάντων, ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος με την πολιτική αυτή. Τη δε αντίθεσή του θα την εκφράσει με αγώνες».

Τα τελευταία λόγια του προέδρου της Παμπειραϊκής Επιτροπής Ειρήνης καλύφθηκαν από τα χειροκροτήματα των παραβρισκομένων, μεταξύ των οποίων οι νέοι που αγωνίζονται για να κατακτήσουν τη γνώση, να ζήσουν μια ειρηνική ζωή. Οι νέοι, που δε θέλουν να γίνουν κρέας για τα κανόνια των καπιταλιστών, έδιναν το πιο ελπιδοφόρο «παρών».

Στο βήμα ανεβαίνει ο Παναγιώτης Γούτης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά. «Χαιρετίζουμε τους αγώνες του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που αναπτύσσονται σε πολλές περιοχές της χώρας μας ενάντια στην εισβολή των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που εκτελούν τις μέρες αυτές τη ΝΑΤΟική άσκηση "DYNAMIC MIX"».

Στις ορδές των βαρβάρων, που ματοκυλούν τον κόσμο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αφεντικών, οι εργάτες είναι αποφασισμένοι να προτάξουν τα στήθη τους, να ενώσουν τα στιβαρά τους μπράτσα σε μια αδιάσπαστη αλυσίδα και να προχωρήσουν βροντοφωνάζοντας για την ειρήνη με το ίδιο πάθος που παλεύουν με τη φωτιά και το μέταλλο για να δώσουν σχήμα στο ατσάλι.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών οι παραβρισκόμενοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά δηλώνοντας ότι στην πόλη του Λαμπράκη Αμερικάνος δε θα πατήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ