Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η φωνή του ΚΚΕ δε φιμώνεται!

Με εξόρμηση σε διάφορα στέκια της Αθήνας και ενημέρωση των εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ και τον αποκλεισμό της φωνής του Κόμματος σ' αυτά, απάντησε χτες η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ και η ΚΝΕ Αθήνας

Μπορεί οι μεγαλοκαναλάρχες να «κόβουν» από τα ΜΜΕ τη φωνή του ΚΚΕ και όσων δυνάμεων αντιστέκονται στις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, όμως δεν μπορούν να φιμώσουν την επαφή τους με το λαό, με τους εργαζόμενους. Αντίθετα την κάνουν πιο δυνατή, όπως έδειξε και η χτεσινή εξόρμηση μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ομόνοια, αλλά και σε άλλα στέκια της Αθήνας, όπου ενημέρωσαν τον κόσμο για την προσπάθεια αποκλεισμού του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ.

Με προθυμία οι περαστικοί κοντοστέκονταν και έπαιρναν την ανακοίνωση που μοίραζαν τα μέλη της ΚΝΕ και η οποία τους παρότρυνε να απαιτήσουν το δικαίωμά τους στην ενημέρωση.

Προς στιγμήν κάτι τέτοιο θέλησαν να αποτρέψουν, όχι οι μεγαλοκαναλάρχες, αλλά οι «σεκιουριτάδες» του μετρό, οι οποίοι επιχείρησαν να απαγορεύσουν στα μέλη της ΚΝΕ να μοιράζουν την ανακοίνωση. Στο όνομα δήθεν της καθαριότητας του περιβάλλοντα χώρου του μετρό...

Πλασάρουν ό,τι τους βολεύει

Η ανακοίνωση, που οι κομμουνιστές μοίραζαν στους εργαζόμενους της Αθήνας, σημειώνει τα παρακάτω:

«Εργαζόμενε, εργαζόμενη, νέε και νέα

Το δικαίωμά σου στην ενημέρωση παραβιάζεται βάναυσα από τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης, ιδιωτικά και κρατικά.

Η συνείδηση, η αξιοπρέπειά σου βομβαρδίζεται καθημερινά από φαινόμενα σήψης.

Τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών κατακλύζονται από φόνους, ληστείες, κρουαζιέρες επωνύμων, σκάνδαλα, πασαρέλες μόδας και γενικά κυριαρχεί η ειδησεογραφία αυτού του είδους. Την ίδια στιγμή οι αποκλεισμοί κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων, που αντιστέκονται στις αντιλαϊκές επιλογές, παίρνουν διαστάσεις πρόκλησης. Ολα αυτά δεν είναι τυχαία. Θέλουν να σε εμποδίσουν να σκέφτεσαι για τα προβλήματά σου. Θέλουν να μην αναζητάς τις αιτίες για την ανεργία, για τη δραματική χειροτέρευση της παιδείας, της υγείας, του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού.

Σου πλασάρουν τις ειδήσεις που θέλουν. Σου κρύβουν τις ειδήσεις που δε θέλουν.

Σου πλασάρουν απλόχερα ό,τι πουλάει. Ο,τι τους βολεύει.

Διαμορφώνουν την ενημέρωση όπως τους συμφέρει. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και στα συμφέροντά τους.

Στόχος τους είναι η λαϊκή συνείδηση. Θέλουν να διαμορφώσουν συνειδήσεις συμβιβασμένες και υποταγμένες. Θέλουν το λαό και τη νεολαία παθητικούς ανήμπορους να δράσουν. Για να προχωράνε ανενόχλητα οι αντιδραστικές αλλαγές της μετα-ΟΝΕ εποχής, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Για να προωθούνται ανεμπόδιστα τα επικίνδυνα για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα, σχέδια του ΝΑΤΟ.

Οι αποκλεισμοί του ΚΚΕ, αλλά και του ΔΗΚΚΙ πολλαπλασιάζονται. Ειδικά μετά τις εκλογές συστηματικά και μόνιμα, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, αποσιωπούν θέσεις κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων σε επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα για το λαό και τη χώρα. Στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καλούνται αποκλειστικά εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, καθώς και "ειδικοί", διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην κατεύθυνση της συναίνεσης.

Αποκλεισμένο είναι και το έργο, οι θέσεις ανθρώπων της τέχνης και της επιστήμης που διαφωνούν με την κυρίαρχη πολιτική και αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων.

Δέν μπορεί να είναι εμπόρευμα η ενημέρωση

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, νέε, νέα,

Για μια ακόμη φορά οι Θέσεις του ΚΚΕ και η δράση του αποκρύβονται παντελώς.

Μόνο το τελευταίο διάστημα σου απαγόρευσαν να μάθεις τις Θέσεις του ΚΚΕ, εξαφανίζοντας από τα δελτία ειδήσεων και από εκπομπές, συνεντεύξεις στελεχών και ανακοινώσεις:

  • για την επικίνδυνη ΝΑΤΟική άσκηση "Νταϊνάμικ Μιξ" που διεξάγεται στη χώρα μας
  • για τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, το ηλεκτρονικό φακέλωμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις ταυτότητες
  • για την επιχειρούμενη ανατροπή του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού, για την Παιδεία, την Υγεία, τις ιδιωτικοποιήσεις
  • για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μια σειρά άλλα σημαντικά θέματα.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, νέε, νέα,

Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι ούτε εμπόρευμα, ούτε όπλο για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Μπορούμε να βάλουμε φραγμό σ' αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική.

Να αντισταθούμε για να μην περάσει η χειραγώγηση και η ιδεολογική τρομοκρατία.

Πάρε θέση δίπλα μας, στους αγώνες για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Καταδίκασε απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης.

Διεκδίκησε το δικαίωμά σου στην ολόπλευρη ενημέρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ