Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Εδώ χτυπά σήμερα η καρδιά του φιλειρηνικού κινήματος

Τη περασμένη Κυριακή στον Αραξο (απ'όπου η φωτογραφία)και στη Κερασίτσα, σήμερα στη Κυπαρισσία, οι φιλειρηνιστές της Πελοποννήσου δηλώνουν «παρών», όπου το καθήκον τους καλεί
Τη περασμένη Κυριακή στον Αραξο (απ'όπου η φωτογραφία)και στη Κερασίτσα, σήμερα στη Κυπαρισσία, οι φιλειρηνιστές της Πελοποννήσου δηλώνουν «παρών», όπου το καθήκον τους καλεί
Η καρδιά του φιλειρηνικού κινήματος χτυπά σήμερα στο Νομό Μεσσηνίας. Το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του λαού της Πελοποννήσου, που εναντιώνεται στη διεξαγωγή της άσκησης «DYNAMIC MIX 2000» στην πατρίδα μας, θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 μ.μ. στην πόλη της Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση όλων των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου, τόπος συγκέντρωσης των διαδηλωτών θα είναι η περιοχή Καλό Νερό στις 7.00 μ.μ.

Ταυτόχρονα, τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης έχουν ήδη προγραμματίσει νέα διαδήλωση και πορεία προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, για την Κυριακή 4 του Ιούνη και ώρα 10.00 π.μ., μέρα ολοκλήρωσης της ΝΑΤΟικής άσκησης. Οπως υπογραμμίζουν στο κείμενο της ανακοίνωσής τους, σε όλες τις πόλεις οργανώνουν την ενημέρωση και αντίσταση του λαού, με συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, πορείες διαμαρτυρίας και άλλες εκδηλώσεις.

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε, ότι ήδη εδώ και δυο μέρες λειτουργεί το κιόσκι της ειρήνης στο Καλό Νερό, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης, «θα είναι το δικό μας αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό "στρατηγείο", με σκοπό την ενημέρωση του λαού και της νεολαίας», ένα «στρατηγείο», συνεχίζουν, το οποίο δε διευθύνουν τα γεράκια του ΝΑΤΟ και οι πολεμοκάπηλοι, αλλά οι πατριωτικές και φιλειρηνικές δυνάμεις όλης της Πελοποννήσου. «Η συμμετοχή σ' αυτό το "στράτευμα" είναι εθελοντική και χωρίς... μισθό», καταλήγουν.

Θρασύτατη πρόκληση

Στο κείμενο της κοινής ανακοίνωσής τους οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου υπογραμμίζουν: «Πολυάριθμα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα κάθε είδους και προέλευσης στρατοπεδεύουν στα εδάφη της χώρας μας, στα πλαίσια της συγκεκριμένης άσκησης του ΝΑΤΟ, κουβαλώντας μαζί τα δολοφονικά τους σύνεργα». Πρόκειται, συνεχίζουν, για μια κανονική επέμβαση του ΝΑΤΟ, της συμμορίας που βομβάρδισε και έκανε κατοχή στη Γιουγκοσλαβία, που παντού όπου πέρασε σκόρπισε χούντες και πολέμους.

Η άσκηση, τονίζουν σ' άλλο σημείο, πραγματοποιείται με την άδεια, τη συμμετοχή και την ένθερμη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι μια θρασύτατη πρόκληση γιατί αποτελεί προετοιμασία κι εκπαίδευση της ΝΑΤΟικής επιθετικής μηχανής για νέες δολοφονικές επιδρομές, για την επιβολή της «νέας τάξης πραγμάτων». Γιατί εδραιώνει τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, την αμφισβήτηση των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας.

Δε συνυπογράφουμε ούτε συμβιβαζόμαστε

Μέρος της άσκησης, συνεχίζουν οι φιλειρηνιστές στην ανακοίνωσή τους, θα γίνει και στα δικά χώματα, στην περιοχή της Τριφυλίας, με κύρια φάση την απόβαση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Γιαννιτσοχώρι της Ηλείας, τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 του Ιούνη , και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 του Ιούνη. Το σκηνικό κατοχής ήδη διαμορφώνεται στην περιοχή, επισημαίνουν. Η χώρα μας μετατρέπεται σε εφαλτήριο για την επίθεση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων σε βάρος γειτονικών λαών και τα σύνορά μας και η εθνική κυριαρχία μας αμφισβητούνται.

Αν η κυβέρνηση, τονίζουν, παραδίδει στον ιμπεριαλισμό τη χώρα και την καθιστά ξέφραγο αμπέλι για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών εταιριών, εμείς δε συνυπογράφουμε, δε συναινούμε. Αλλά και δεν αδιαφορούμε, δε συμβιβαζόμαστε με το καθεστώς αυτό της ΝΑΤΟικής παρουσίας και τρομοκρατίας. Δε θα τους ανεχθούμε μοιρολατρικά, στο όνομα των αρνητικών συσχετισμών και της δύναμης που διαθέτουν. Θα τους αντιμετωπίζουμε ως επικυρίαρχους.

Καλούμε κάθε λαϊκό φορέα και παράγοντα να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στα ΝΑΤΟικά γυμνάσια και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, να ξεσηκωθεί μαζί με το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Να υψώσουμε μαζί φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στα πολεμικά γυμνάσια. Να στιγματίσουμε το ραγιαδισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση και οι δυνάμεις της ευρωΝΑΤΟικής υποταγής. Να μην ανεχτεί κανένας, τονίζουν σ' άλλο σημείο, τη λογική μήπως «επωφεληθούμε» από το πλιάτσικο που συντελείται στα Βαλκάνια. Να καλλιεργήσουμε πνεύμα ανυπακοής, αντίστασης και πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, δηλαδή αυτό που ταιριάζει στο λαό μας. Κι ο καθένας ας κριθεί από τη στάση του.

Και καταλήγουν: «Εμπρός για μια συνεχή παρουσία και δράση του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος και του λαού, στην περιοχή που προσβάλλουν οι ΝΑΤΟικοί, όλες τις μέρες της άσκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ