Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδίκηση "για τα μάτια" χώρου της ΔΕΘ

Μόνο ως κίνηση εντυπωσιασμού μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εναντίον της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, για τη διεκδίκηση τριών δημοτικών οικοπέδων συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων, που ο Δήμος είχε παραχωρήσει στη ΔΕΘ, χωρίς όμως να έχουν ποτέ υπογραφεί τα συμβόλαια μεταβίβασης.

Αιτιολογώντας την πράξη ο δήμαρχος ανέφερε ότι αυτό δεν έγινε όσο η ΔΕΘ είχε το χαρακτήρα κοινωφελούς οργανισμού, "τώρα όμως που το 45% των μετοχών της θα δοθούν σε ιδιώτες είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών".

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα" Αγάπιος Σαχίνης,δήλωσε σχετικά με το θέμα: Πρόκειται για ενέργεια εντυπωσιασμού για την τιμή των όπλων, για να αποκρυφτεί το γεγονός ότι η παράταξη του δημάρχου δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ. Το τελευταίο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν αυτό. Εκείνο που είχε υποχρέωση να κάνει ο Δήμος, όπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν να πάρει πρωτοβουλίες να καλέσει σε συστράτευση το λαό της πόλης, να φτιάξει επιτροπές πολιτών και φορέων της πόλης και να αντισταθεί αποτελεσματικά στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΘ. Με την ενέργεια αυτή τώρα, τόνισε ο Αγ. Σαχίνης, ο Δήμος δίνει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη της ΔΕΘ, αλλά για κάποια τετραγωνικά μέτρα γης.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με έγγραφο που κατέθεσε στο προεδρείο ο Αγάπιος Σαχίνης, η "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα" επισήμανε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη άμεσης λύσης του προβλήματος της Αλάνας της Τούμπας και ζήτησε το θέμα αυτό να συζητηθεί ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος.

Ο Αγάπιος Σαχίνης έθεσε, επίσης, το πρόβλημα της χρησιμοποίησης των λιμανιών και αεροδρομίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, για την προώθησή τους στην ΠΓΔΜ με προορισμό την εισβολή στο Κόσσοβο. Επισήμανε τους κινδύνους για τη χώρα μας από την εμπλοκή της στους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς και υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικίνδυνη κατάσταση.

Κάλεσε τέλος τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια αυτά και να αναπτυχθούν σχέσεις φιλίας και ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ των βαλκανικών λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ