Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Αγωνιστικό κάλεσμα από την "Πανεπιστημονική"

Αναγκαία η αλλαγή συσχετισμών, έτσι ώστε ο κλάδος να ξεφύγει από τη συνεχιζόμενη και παρατεταμένη κρίση και η ΕΕΤΕΜ από την αδράνεια

Κάλεσμα προς όλους τους πτυχιούχους μηχανικούς να αντιδράσουν στη συνεχιζόμενη και παρατεταμένη κρίση του κλάδου και να βάλουν τέρμα στην αδράνεια της Ενωσης Ελλήνων Τεχνολόγων Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) - στις εκλογές που θα γίνουν αύριο και μεθαύριο για την εκλογή των νέων οργάνων της ΕΕΤΕΜ και των αντιπροσώπων για το 16ο Συνέδριο - απευθύνει η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι" (ΔΠΚ-Σ).

"Η ΔΠΚ-Σ πιστεύει ότι μόνο οι αγώνες θα δώσουν λύση στα προβλήματα του κλάδου. Οι αγώνες μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι της οικονομικής ολιγαρχίας", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΠΚ-Σ. Στη συνέχεια αναφέρει πως ο κλάδος συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά σε σοβαρά και άλυτα προβλήματα, όπως ανεργία, υποαπασχόληση, έλλειψη επαγγελματικής κατοχύρωσης, κοινωνικής ασφάλισης. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα της λιτότητας, της μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων, της αφαίρεσης των κοινωνικών κατακτήσεων, της συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης της χώρας, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους πτυχιούχους μηχανικούς.

Παράλληλα η ΔΠΚ-Σ επισημαίνει πως όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία της ΠΑΣΚ στην ΕΕΤΕΜ ήταν σταθερά προσκολλημένη στην πολιτική της κυβέρνησης, αφού "δεν μπόρεσε, αλλά και δε θέλησε να συσπειρώσει τα μέλη της Ενωσης σε αγώνες για τη λύση των προβλημάτων". Υπογραμμίζει πως περιορίστηκε σε μεγαλοστομίες, σε υποσχέσεις, σε συντεχνιακές αντιπαραθέσεις, σε δικαστικούς αγώνες. "Αυτή η στάση είναι σίγουρο πως όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα, αλλά αντίθετα διαιωνίζει την κατάσταση που υπάρχει", τονίζει η ΔΠΚ-Σ, που στις προηγούμενες εκλογές αναδείχτηκε τρίτη δύναμη και από τη θέση αυτή προσπάθησε να αλλάξει την πορεία της ΕΕΤΕΜ προς τη συσπείρωση και αγωνιστική δραστηριοποίηση των μελών της.

Η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι" δεσμεύεται πως θα αγωνιστεί για την ανάπτυξη του τόπου με κέντρο τον εργαζόμενο, ενάντια στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία, για την κατασκευή των μεγάλων έργων σε όφελος του τόπου και όχι των ξένων μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών και για την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων μηχανικών. Επίσης για την επίλυση του ασφαλιστικού, με την ασφάλιση των ανασφάλιστων στο ΤΣΜΕΔΕ, για τη μείωση της ανεργίας στον κλάδο και για τη δημιουργία μετώπου πάλης με τους φοιτητές και καθηγητές των ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ