Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Ακατάλληλο και επικίνδυνο κτίριο

Η έλλειψη σχολικής στέγης στο Μενίδι, η ανεύρεση κατάλληλων χώρων για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, καθώς και η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, έχουν οδηγήσει γονείς και μαθητές στο δρόμο. Ετσι, χτες, οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού έβαλαν λουκέτο στο σχολείο και φωνάζοντας όσο πιο δυνατά μπορούσαν "Θέλουμε σχολείο", πραγματοποίησαν μαζί με τους δασκάλους τους πορεία διαμαρτυρίας, στο Δημαρχείο της πόλης με κατάληξη τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτώντας από τους αρμόδιους φορείς την άμεση μεταστέγασή τους σε ασφαλές κτίριο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού κάνουν μάθημα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, σε ένα μισθωμένο κτίριο το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολεοδομίας έχουν χαρακτηρίσει επικίνδυνο και κατεδαφιστέο, και στο οποίο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, σχεδόν καθημερινά πέφτουν σοβάδες από την οροφή, με σοβαρό το ενδεχόμενο τραυματισμού των μαθητών, που παίζουν ανυποψίαστοι στην αυλή ή κάνουν μάθημα. Οι τοίχοι του σχολείου παρουσιάζουν ρωγμές, οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες, ενώ κυκλοφορούν ακόμα και ποντίκια.

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού με το δήμαρχο κ. Παπανίκα και τον προϊστάμενο του Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κρέπια, έθεσαν το ζήτημα της άμεσης μεταστέγασης των παιδιών σε άλλο χώρο και την ανέγερση νέου κτιρίου.

Η λύση που πρότειναν οι αρμόδιοι φορείς στους γονείς, ήταν να μεταφερθούν προσωρινά στο νέο σχολικό συγκρότημα της Λαθαίας, που αν και έχει ήδη παραδοθεί στη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου, θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο. Επομένως μπορεί να φιλοξενήσει τους μαθητές μέχρις ότου επανεξεταστεί η καταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζει σήμερα το 5ο Δημοτικό.

Το κτίριο αυτό όμως, βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα μακριά, δεν έχει εξοπλισμό (θρανία, πίνακες κ.ά.) και λόγω του ότι είναι αυθαίρετο δεν έχει φωτισμό, ενώ οι τουαλέτες δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Οσον αφορά για τη μετακίνηση των μαθητών, ο δήμαρχος πρότεινε να βάλει πούλμαν, ενώ για τα υπόλοιπα, που αφορούν την εγκατάσταση των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα της Λαθαίας, θα αποφασίσει σε συνεδρίασή της η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου και ο νομάρχης. Στο διάστημα αυτό και μέχρι να αποφασίσουν οι αρμόδιοι φορείς, οι μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ