Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολυμπιακά κυκλοφοριακά μέτρα

Θα αρχίσουν από την 1 Αυγούστου 2004

Από την 1η Αυγούστου, αντί τις 20 Ιούλη θα αρχίσει η ισχύς των διάφορων περιοριστικών κυκλοφοριακών μέτρων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στο όνομα της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό ανακοινώθηκε χτες μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, Μεταφορών Μ. Λιάπης, Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φ. Πάλλη - Πετραλιά και η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γ. Σουφλιάς, τελικά δε θα έχουμε το μέτρο των μονών - ζυγών στον Ολυμπιακό Δακτύλιο, όπου εκεί από 1η Αυγούστου θα ισχύει η Ολυμπιακή λωρίδα κυκλοφορίας και η απαγόρευση των αριστερών στροφών σε σημαντικές λεωφόρους, όπως οι Κηφισσού, Ποσειδώνος, Συγγρού, Καλλιρρόης, Β. Κωνσταντίνου, Β. Σοφίας και Κηφισίας. Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην πάει καθόλου ...«διακοπές» φέτος τον Αύγουστο το μέτρο των μονών - ζυγών, παραμένοντας μόνο στο «μικρό δακτύλιο».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπουργών, στους οδικούς άξονες όπου η αριστερή λωρίδα θα χρησιμοποιείται μόνο από τα μέλη της «ολυμπιακής οικογένειας» προστίθεται και η λεωφόρος Μαραθώνος, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και η Βάρης - Κορωπίου.

Ενα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η πληροφοριακή σήμανση, για την οποία ο Γ. Σουφλιάς διαβεβαίωσε ότι θα είναι πλήρης.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, ένα άλλο θέμα που απασχόλησε ήταν ο... καλλωπισμός («λίφτινγκ») των ολυμπιακών διαδρομών, το οποίο παραπέμφθηκε κυρίως στους δήμους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ