Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Αθώος δήλωσε ο Κανάς

Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Κ. Αγαπίου

Ολοκλήρωσε χτες την απολογία του ο Κ. Αγαπίου, ενώ άρχισε να απολογείται ο τρίτος κατηγορούμενος Αγ. Κανάς.

Ο Αγ. Κανάς, στην απολογία του, δήλωσε ότι είναι αθώος και δεν έχει καμιά σχέση με όσα τον κατηγορούν. Ανέφερε ότι ποτέ δεν υπήρξε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και υπηρέτησε τη δημοκρατία με αφοσίωση.

Αναφερόμενος στην προσωπική του ζωή, είπε πως ήρθε το 1963 από την Κίμωλο στην Αθήνα για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος, ότι υπηρέτησε κανονικά τη στρατιωτική του θητεία και το 1974 επιστρατεύτηκε για να υπηρετήσει την πατρίδα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο γάμο του με την Σ. Κυριακίδου, η οποία, όπως είπε, μετά τη διάλυση του γάμου τους, τον παρακολουθούσε διαρκώς και γι' αυτό αναγκαζόταν να πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι και να νοικιάζει με διαφορετικό όνομα.

Επίσης, κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία, ο Κ. Αγαπίου ολοκλήρωσε την απολογία του και απάντησε στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Σε ερώτηση για τη σκοπιμότητα της φράσης «ο αγώνας συνεχίζεται», της τελευταίας προκήρυξης του ΕΛΑ, ο Κ. Αγαπίου απάντησε πως και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι ο ΕΛΑ σταμάτησε το 1995.

Σε ερώτηση γιατί δεν αποδοκιμάζει τις απόπειρες κατά Ραυτόπουλου και τη δολοφονία του εισαγγελέα Βερνάρδου, εξήγησε ότι βρίσκεται υπό πίεση και γι' αυτό το λόγο δεν μπαίνει σ' αυτήν τη συζήτηση. «Να πάμε στο καφενείο να τα συζητήσουμε όλα αυτά», απάντησε.

Αρνητικό ήταν το δικαστήριο και στο αίτημα της υπεράσπισης του Αγ. Κανά για κατ' αντιπαράσταση εξέταση της Κυριακίδου με την Παπαγρηγοράκη.

Κατά τη χτεσινή διαδικασία, αποδοκιμάστηκε από τους συναδέλφους του ο δικηγόρος Αλ. Κατσαντώνης, ο οποίος έβαλε θέμα για συνέχεια των συνεδριάσεων ακόμη και τις απογευματινές ώρες, καθώς επίσης και τα Σάββατα!

Αποδοκιμασία απ' τους «Ρηγάδες»

Απάντηση στον εισαγγελέα Ελ. Πατσή και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, προσπάθησαν να δώσουν χτες μέλη του αντιδικτατορικού «Ρήγα Φεραίου», που έδωσαν μια πρωτότυπη «συνέντευξη Τύπου» στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι «Ρηγάδες», αντιδρώντας στους πρωτοφανείς ισχυρισμούς του Ελ. Πατσή, ο οποίος πριν από λίγες από μέρες είπε ότι «δε γνωρίζει αν αυτή η οργάνωση έκανε τίποτα περισσότερο από το να κολλάει αφίσες», διαμαρτυρήθηκαν γι' «αυτήν την παραχάραξη της ιστορίας».

Μάλιστα, ζήτησαν το λόγο από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ε. Μπρίλη, ενώ, όταν αυτή αρνήθηκε το αίτημά τους, στο δικαστήριο ακούστηκαν συνθήματα για τη δράση του «Ρήγα Φεραίου» κατά της δικτατορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ