Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης

Στον ανακριτή Πειραιά θα οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα, από τα δέκα που κατηγορούνται για την υπόθεση μεταφοράς 5,4 τόνων κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ευρώπη.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν την Τρίτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο αλιευτικό πλοίο «Africa I». Το σκάφος που είναι ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μπελίζ εγκλωβίστηκε από Ισπανούς τελωνειακούς, έπειτα από σήμα των ελληνικών αρχών, και με τη συνεργασία της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, περίπου 100 μίλια από τις ακτές της Ισπανίας. Οι Ισπανοί συνέλαβαν το πλήρωμα του πλοίου, πέντε Ελληνες και έναν Ιταλό. Ακολούθησαν προσαγωγές και συλλήψεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν συλληφθεί ο Απόστολος Μπούσιος, 28 χρόνων, από την Κατερίνη, ο Νικόλαος Γαβρίλης, 44 χρόνων, έμπορος μοτοσικλετών από τον Πειραιά και ο Γεώργιος Μαραγκουδάκης, 57 χρόνων, από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε κατασκευάσει όλα τα ηλεκτρονικά του αλιευτικού για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, καταζητείται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, 40 χρόνων, από τους Νέους Πόρους Πιερίας, ιδιοκτήτης αλιευτικών πλοίων και πολλών εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και των ποδοσφαιρικών ομάδων του Πιερικού και του Ποσειδώνα Νέων Πόρων και ο στενός του συνεργάτης Νικόλαος Αντωνακάκης, 48 ετών από τη Σάμο. Και οι δύο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκονται στο Βέλγιο και η σύλληψή τους θεωρείται θέμα χρόνου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία για το διεθνές ένταλμα που ετοιμάζεται εις βάρος τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ