Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απαιτούν τα δεδουλευμένα

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες στα πλοία «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», «ΠΑΤΜΟΣ» και «ΡΟΔΟΣ». Οι ναυτεργάτες των τριών πλοίων από τις 25 Ιούνη 2004 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθώς το εταιρικό σχήμα ΔΑΝΕ - ΑΝΕΚ τους οφείλει μισθούς τεσσάρων μηνών, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και την άδεια του 2003.

Χτες το πρωί συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία απέρριψε την πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» για απεργιακή κινητοποίηση σε όλη την ακτοπλοΐα αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας η εταιρία δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει κοινή συνάντηση για αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας, εκπροσώπων της εταιρίας και της Ομοσπονδίας. Σήμερα στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση που θα γίνει στο πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» θα θέσει στην κρίση των πληρωμάτων την πρόταση που θα διαπραγματευτεί μεθαύριο. Την καταβολή δηλαδή 450.000 ευρώ έναντι μέχρι τις 27 Ιούλη στους ναυτεργάτες των τριών πλοίων και του υπόλοιπου ποσού μέχρι το τέλος Νοέμβρη, με καταβολή 25% των δεδουλευμένων ανά μήνα ή να διεκδικήσει την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ