Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Στον αγώνα για τα δικαιώματά τους

Αύριο η 24ωρη πανελλαδική απεργία των συμβασιούχων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις 8.30 το πρωί η προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια

Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν αύριο χιλιάδες συμβασιούχοι, ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που τους στερεί το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας και διαιωνίζει το καθεστώς της πολιτικής και εργασιακής ομηρίας, συνεχίζοντας έτσι ατόφια την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Για την καλύτερη επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καθημερινά πραγματοποιούν περιοδείες στους χώρους δουλιάς, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε αυτή και στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν στην Ομόνοια στις 8.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει η κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι μόνιμοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας 8 π.μ.-11 π.μ.

Ακόμα οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για τη διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό τα Συντονιστικά Σωματείων, Εργαζομένων στους ΟΤΑ, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στα ΑΕΙ - ΤΕΙ απαιτούν την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο, τη μονιμοποίηση όλων, την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την ακύρωση των αντεργατικών ρυθμίσεων που επιτρέπουν τη μερική απασχόληση και το θεσμό των εκτάκτων. Ακόμα, άμεσες μαζικές προσλήψεις μονίμων εργαζομένων σε δήμους, νομαρχίες και υπουργεία σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα.

Στη Θεσσαλονίκη

Απεργία και συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν και οι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης. Το ΕΚΘ με δική του απόφαση για 24ωρη απεργία έρχεται να καλύψει για τη συμμετοχή τους στην απεργία όσους συμβασιούχους και άλλους εργαζόμενους μέσω εργολάβων απασχολούνται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν καλύπτονται από τις σχετικές αποφάσεις της ΓΣΕΕ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες η διοίκηση του ΕΚΘ, ο Σ. Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως το ΠΔ είναι εναρμονισμένο με τη σχετική κοινοτική οδηγία της ΕΕ και εξυπηρετεί το στόχο της ανακύκλωσης ανέργων σε θέσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου. Επίσης ξεκαθάρισε πως η λύση στο πρόβλημα θα έρθει μέσα από τον προσανατολισμένο σε ταξική κατεύθυνση αγώνα των εργαζομένων και την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και όχι με τις προσφυγές στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, όπως προτείνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ