Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Απεργία για την απαγόρευση

Με απεργία και κινητοποιήσεις, αύριο Πέμπτη απαντούν οι οικοδόμοι στο νομό Ηρακλείου, στις προκλητικές και απαράδεκτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου που απαγορεύει να δουλεύουν οικοδόμοι και γενικά να εκτελείται κάθε οικοδομική εργασία από την 1 Μάη έως και το τέλος του Σεπτέμβρη στο Δήμο του.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και μετά με πούλμαν θα αναχωρήσουν για το Δημαρχείο Χερσονήσου, όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο Δήμος Χερσονήσου πήρε την απόφαση αυτή, διότι, όπως ισχυρίζεται - κάθε εργασία το διάστημα αυτών των μηνών - λόγω τουριστικής περιόδου - θα προκαλούσε φασαρία στην περιοχή και θα ενοχλούνταν σφόδρα οι μεγαλοξενοδόχοι.

Με ανακοίνωσή του ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός οικοδόμων», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τέτοιου είδους αντεργατικές αποφάσεις που είναι ραμμένες και κομμένες, όπως τονίζουν, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων.

«Φαίνεται πως δε μετράει καθόλου για το Δήμο Χερσονήσου πως ένα μεγάλο ποσοστό οικοδόμων εργάζεται στην περιοχή και ζουν τις οικογένειές τους».

«Τους απασχολεί μόνο τι συμφέρει τους μεγαλοξενοδόχους. Οταν όμως οι οικοδόμοι "φτύνουν αίμα", για να τελειώσουν στην ώρα τους τα ξενοδοχεία και αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι το βράδυ, δεν τους απασχολεί».

Τέλος, καλεί όλους τους οικοδόμους να αντισταθούν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενάντια στην αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει μετατραπεί σε δεξί χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, γιατί αυτή η απόφαση του Δήμου Χερσονήσου αποτελεί μόνο την αρχή, αφού μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως υπογραμμίζουν - η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ