Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Συνεχίζουμε στα βήματά της»

Την Τετάρτη, 28 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., η εκδήλωση έξω από το γκέτο της ΕΤΜΑ

Εξω από την πύλη της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός), εκεί όπου, πριν από 24 χρόνια, η Κνίτισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου έπεσε νεκρή από το δολοφονικό χέρι της εργοδοσίας, θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη, 28 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα, εργαζόμενοι, νεολαίοι και φοιτητές. «Τιμάμε την Σωτηρία Βασιλακοπούλου. 24 χρόνια μετά συνεχίζουμε στα βήματά της. Τα οράματά της είναι πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα», τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου.

Και στις μέρες μας, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κρατική βία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός γεννούν θύματα στις γραμμές της εργατικής τάξης. Η πολιτική τους είναι προσαρμοσμένη για μεγαλύτερα κέρδη στο κεφάλαιο. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη απόφαση της κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης «ΕΛΛΑΤΕΞ», θυγατρικής της ΕΤΜΑ, να θέσει εκτός εργασίας από τον Ιούλη μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη τους 180 εργαζομένους της, χωρίς να τους δώσει ούτε ένα ευρώ! Ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του εργοστασίου.

«Ο ταξικός αγώνας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης - σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών της εκδήλωσης - είναι πάντα επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος. Επιβάλλεται να είναι καλύτερα οργανωμένος και πιο μαζικός για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Αυτόν το δρόμο διάλεξε η Σωτηρία.

Αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και εμείς για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου της ΕΕ και των πολιτικών του εκπροσώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ